reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nie chce pic mleka

niemowlę w wieku Twojego synka powinno wypić/zjeść 4 posiłki mleczne po ok 180 ml
wychodzi Wam tyle z kaszek i deserków ???

reklama
Kaszke je rano i wieczorem. Na drugie sniadanie je biszkopty z deserkiem pozniej zupke na obiad wieczorem tez jakies owoce i na noc kasze... Miedzy posilkami oczywiscie dostaje soki lub herbatki.. Deserkow z dodatkiem mleka malemu nie daje ponieważ jest alregikem.

jeśli możesz i masz zaplecze finansowe to postaraj się poszukać smaku mleka, który podejdzie maluszkowi, może to pepti jest nie dobre po prostu... a nan HA ??? mój wsuwał to melczko,
skonsultuj z pediatrą zmianę mleka... uważam że powinien pić melczko
z tego co napisałaś, je 3 x kaszkę czyli 3 posiłki mleczne, brakuje jednego...

Proszę o pomoc. Od początku karmie moja malutka z butelki. Nie mam pokarmu. Ale od 2 dni mała nie chce butelki. Zmuszam ja albo na spiocha podaję. Ale są to małe ilości które zje. Nie wiem czemu nagle nie chce pić z butli. Wyprubiwalam już bebilon,, bebiko,hipp, nan zwykle i w każdym przypadku to samo. A jeszcze tydzień temu ciągnęła butle ze smakiem. Oczywiście byliśmy u lekarza dwa razy a on że wszystko jest wporzadku, trza zmienić mleko i że przesadzamy. A mała płacze bo głodna i smoka tak jakby nie umie znaleźć. Widzi butelkę to grymasi. Już nie wiem co robić. Pomóżcie. Malutka ma 3 tygodnie.

Proszę o pomoc. Od początku karmie moja malutka z butelki. Nie mam pokarmu. Ale od 2 dni mała nie chce butelki. Zmuszam ja albo na spiocha podaję. Ale są to małe ilości które zje. Nie wiem czemu nagle nie chce pić z butli. Wyprubiwalam już bebilon,, bebiko,hipp, nan zwykle i w każdym przypadku to samo. A jeszcze tydzień temu ciągnęła butle ze smakiem. Oczywiście byliśmy u lekarza dwa razy a on że wszystko jest wporzadku, trza zmienić mleko i że przesadzamy. A mała płacze bo głodna i smoka tak jakby nie umie znaleźć. Widzi butelkę to grymasi. Już nie wiem co robić. Pomóżcie. Malutka ma 3 tygodnie.
Mój syn też wolał pierś, butli nie ruszał. Woli być głodny. To nie chodzi o to, że karmiłam z butli, ale o to czym karmiłam. Dzieci są niezwykle mądre. Może warto zawalczyć o laktację. Jeśli wolisz mm, to uzbroj się w cierpliwość. W końcu zgłodnieje na tyle, że wszystko zje. Może skonsultuje się z innym pediatra i zobacz co ci powie

Mój syn też wolał pierś, butli nie ruszał. Woli być głodny. To nie chodzi o to, że karmiłam z butli, ale o to czym karmiłam. Dzieci są niezwykle mądre. Może warto zawalczyć o laktację. Jeśli wolisz mm, to uzbroj się w cierpliwość. W końcu zgłodnieje na tyle, że wszystko zje. Może skonsultuje się z innym pediatra i zobacz co ci powie
Dziś mam wizytę u innego pediatry. Ciekawa jestem co mi powie. Dziś malutka rano protestował znowu ale po południu ładnie zjadła. Cyca wgl nie chce, bo przystawiam ją mimo iż pokarmu brak.

Do góry