reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Negatywny test ciążowy dzień przed miesiączką

reklama
A dlaczego masz nie robić sobie nadziei?bo ktoś ci na forum napisał że beta za nisko wzrasta??takie coś oceni ci lekarz,a beta nie u każdej przyrasta książkowo,poza tym duphaston na pewno nie zaszkodzi i przy plamieniu lekarz pewnie ci go przepisze.Powodzenia.
Powtórzyć betę jeszcze raz w środę? Czy już nie robić sobie nadziei?

A dlaczego masz nie robić sobie nadziei?bo ktoś ci na forum napisał że beta za nisko wzrasta??takie coś oceni ci lekarz,a beta nie u każdej przyrasta książkowo,poza tym duphaston na pewno nie zaszkodzi i przy plamieniu lekarz pewnie ci go przepisze.Powodzenia.

Jak ktoś lubi się oszukiwać to spoko. Mamy tu bardzo niski progesteron, plamienia i źle przyrastającą betę. No ale zawsze można wierzyć, że będzie dobrze. A branie leków podtrzymujących ciąże nie wiedząc gdzie ona się znajduje uważam za totalnie za skrajną głupotę.

Podpowiedzcie mi proszę co mam robić?🥲

Musisz sprawdzić przyrost bety za 2 dni czyli w środę. Na tym etapie w mojej ocenie nie możesz nic więcej zrobić

Ja jestem w podobnej choć lepszej sytuacji bo też plamię, ale u mnie beta rośnie dobrze (po prawie 300%), mam też wysoki progesteron. I w żadnym wypadku nie zdecydowałabym się na leki podtrzymujące nie wiedząc czy nie podtrzymuję pozamacicznej bo mówiąc bez owijania w bawełnę grozi to nawet utratą życia. Dopóki nie będzie się dało w 100% stwierdzić czy jest to ciążą wewnątrzmaciczna pozostaje czekanie i sprawdzanie przyrostów bety

@ewitka32 Różnie natura potrafi nas zaskakiwać. Także jedyne co możesz na ten moment to kontrolować betę. Jeśli zacznie spadać, to krwawienie będzie oznaczało poronienie - wówczas po krwawieniu dobrze jest zrobić USG. Jeśli natomiast będzie rosła, to wówczas gdy osiągnie poziom 1000-1500 należy udać się na USG, by lekarz mógł ocenić, gdzie znajduje się pęcherzyk. Jeśli będzie w macicy - to pewnie przypisze luteinę/duphaston i zleci kontrolę po 2 tygodniach.

reklama
Do góry