reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Negatywny test 19dpo

Ten wcześniej nie zauważył niczego niepokojącego ? :o
wlasnie tez sie go nieraz pytalam o wynik hemogloniny. On na to, że moja taka natura i że mam buraczki, wołowinę, sok z marchwi i buraczków itp. spoko, jadłam, nie. hemoglobina raz mi skakała raz była dobrze a raz zła. I trzy tygodnie przed porodem co tydzień musialam robić morfologię (zalecenie prywatnego lekarza) I dobrze bo mnie skierował do szpitala na indukcję 4 dni przed terminem. Ostatecznie urodziłam 2 dni przed terminem za pomocą okscytocyny.. a że ten na nfz rowniez w tym szpitalu pracował i moja kolezanka zapytała go o mój przypadek to powiedział, że ja panikuje bo tak naprawdę to mały mi zabierał witaminy itp xd no super, tyle że ja po porodzie mialam jeszcze niższa hemoglobinę. Więc nie, nie mały. 😵‍💫

reklama
Moja kolezanka sobie go chwali, bo to niby taki znajomy lekarz z rodziny. 😂 nawet nie zrobił usg przez 24 tygodnie. dobrze ze raz na jakiś czas chodziłam prywatnie az trafiłam do tego u którego zostałam az do końca ciazy. tak to bym nie wiedziała co noszę pod sercem. 😅

Moja kolezanka sobie go chwali, bo to niby taki znajomy lekarz z rodziny. 😂 nawet nie zrobił usg przez 24 tygodnie. dobrze ze raz na jakiś czas chodziłam prywatnie az trafiłam do tego u którego zostałam az do końca ciazy. tak to bym nie wiedziała co noszę pod sercem. 😅
Ale jak można nie zrobić usg na początku ciąży ?!
Dla mnie to jakiś inny świat.

To jak sprawdzała wielkość brzuszka, główki itd?
Czy nie sprawdzała po prostu?
Nie sprawdzała. Nie wiem co sprawdzała przezpochwowo, bo szyjki też mi nie mierzyła, bo twierdziła, że na jej aparacie do USG się nie da 🤦‍♀️ dopiero w szpitalu mnie uświadomili, że na każdym aparacie do USG się mierzy. Ale jak złożyłam skargę, to laska sovie zmodyfikowała kartę pacjenta, żeby się wszystko zgadzało.

Nie sprawdzała. Nie wiem co sprawdzała przezpochwowo, bo szyjki też mi nie mierzyła, bo twierdziła, że na jej aparacie do USG się nie da 🤦‍♀️ dopiero w szpitalu mnie uświadomili, że na każdym aparacie do USG się mierzy. Ale jak złożyłam skargę, to laska sovie zmodyfikowała kartę pacjenta, żeby się wszystko zgadzało.
No nóż się w kieszeni otwiera....

reklama
No. Pozwałabym ją, ale nie mam podstaw 😑
U mnie babeczka "tylko " doała mi mega stresu i niepotrzebnie wysłała do szpitala z podejrzeniem problemów z sercem u dziecka.
Okazało się, ze miałam "płaskie" ktg, bo leżałam podczas badania na plecach, nie na boku, ale o to Pani nie zapytała, tylko od razu sru do szpitala.
A było to pierwsze pytanie, jakie zadali mi na IP i zobaczyli zapis ktg.
...

Do góry