reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Negatywny test 19dpo

dzis jak bylam na pobraniu krwi na ta druga bete spotkalam ginekologa i mi powiedzial, ze jak beta dzisiejsza nie bedzie " w setkach" to nie ma na co liczyc. ze jak bedzie nawet 150 to nie ma o czym gadac- w sensie o ciazy..
Dziwny ten ginekolog zeby tak stresowac kobiete . Widzialas ze nie ktore mialy mala bete I bylo ok .

reklama
Nie mam wyniku, bo dzis przchodnia pracuje do 12ej.... wiec musze czekac do jutra rana i wtedy dzwonic.
Ale dziewczyny, powiedzcie szczerze, czy znacie przypadek, zeby testy ciazowe wyszly pozytywne, a beta 3 dni pozniej wynosila tylko 70? szukalam i szukalam, i naprawde nigdzie nie znalazlam takie przypadku....
U mnie 16dc beta 13
19 dc beta 39,6
21 dc beta 97

Później przyspieszyła

Czekaj na wyniki dzisiejszej bety 🤞 jeśli będzie rosła to jest szansa

Nie mam wyniku, bo dzis przchodnia pracuje do 12ej.... wiec musze czekac do jutra rana i wtedy dzwonic.
Ale dziewczyny, powiedzcie szczerze, czy znacie przypadek, zeby testy ciazowe wyszly pozytywne, a beta 3 dni pozniej wynosila tylko 70? szukalam i szukalam, i naprawde nigdzie nie znalazlam takie przypadku....
Beta przyrasta o minimum 66% w 48h. A testy wykazują betę od 10 albo 20 zależy od czułości. Jak miałaś betę 20-25, to jak najbardziej po 3 dniach może być 70.

Takich pseudo lekarzy pewnie jest na pęczki.
A zebys wiedziała. Ja w poprzedniej ciazy na nfz zgłaszałam że bardzo mnie boli brzuch. co slyszalam? ze to normalne. po 2 miesiącach poszłam az do ginekologa prywatnie. okazało się że przez 2 miesiace chodziłam z infekcją. w zyciu juz nie pojde na nfz prowadzić ciazy ;)

reklama
A zebys wiedziała. Ja w poprzedniej ciazy na nfz zgłaszałam że bardzo mnie boli brzuch. co slyszalam? ze to normalne. po 2 miesiącach poszłam az do ginekologa prywatnie. okazało się że przez 2 miesiace chodziłam z infekcją. w zyciu juz nie pojde na nfz prowadzić ciazy ;)
o mamo. A ta długa infekcja nie zrobiła tam żadnego bałaganu ?

Do góry