Hej, mam pytanie odnośnie długich cykli i testów ciążowych. Moje cykle trwają 35 dni, jestem dwa dni po terminie miesiączki. Codziennie testuje i są negatywne. Czy może któraś z Was miała taki przypadek, że w dzień miesiączki test był negatywny, a np. po tygodniu wyszła ciąża. Sama nie wiem czy mam dalej testować, czy już dać spokój.
reklama
klaudioszek
Fanka BB :)
Zależy kiedy była owulacja, monitorujesz w jakiś sposòb cykl ? Jeśli owulacja się opóźniła to test może też wyjść później pozytywny. Ciężko powiedzieć bez szczegółowych informacji 
Owulacja była jakoś w 21/22 dzień cyklu. Wyliczam to podstawie kalendarzyka.Zależy kiedy była owulacja, monitorujesz w jakiś sposòb cykl ? Jeśli owulacja się opóźniła to test może też wyjść później pozytywny. Ciężko powiedzieć bez szczegółowych informacji![]()
klaudioszek
jeśli owulacja byłaby 22dc to już test powinien wyjść pozytywny. Ale sam kalendarzyk nie potwierdzi owulacji, jeśli nie byłaś na monitoringu, nie robiłaś testów owulacyjnych itd to ciężko stwierdzić, czy owulacja była w 22dc czy się przesunęła z jakiegoś powodu. Mógł być też cykl bezowulacyjny i wtedy cykl też może się wydłużyć. Pozostaje czekać i zrobić test za kilka dni jeśli nie przyjdzie @Owulacja była jakoś w 21/22 dzień cyklu. Wyliczam to podstawie kalendarzyka.
Ok, dziękuję. Poczekam jeszcze trochę i będę testować. Zastanawiałam się właśnie czy jest sens nadal jakiekolwiek testy czy dać już spokójjeśli owulacja byłaby 22dc to już test powinien wyjść pozytywny. Ale sam kalendarzyk nie potwierdzi owulacji, jeśli nie byłaś na monitoringu, nie robiłaś testów owulacyjnych itd to ciężko stwierdzić, czy owulacja była w 22dc czy się przesunęła z jakiegoś powodu. Mógł być też cykl bezowulacyjny i wtedy cykl też może się wydłużyć. Pozostaje czekać i zrobić test za kilka dni jeśli nie przyjdzie @

@Sylwanka89 , opisz koleżance swój przypadek
.

I w którym dc był pozytywny test? Najgorsze jest to czekanieJa bym jeszcze odczekała. Również miałam długie cykle i w cyklu w którym się udało owulacja wystąpiła około 26dc.
Kinnia95
W 36dc robiłam wyszła blada, że widoczna była tylko pod światło. Beta 26 a 38dc była już widoczna, a beta 95. Jest nadziejaI w którym dc był pozytywny test? Najgorsze jest to czekanie![]()
reklama
Dzięki wielkie.W 36dc robiłam wyszła blada, że widoczna była tylko pod światło. Beta 26 a 38dc była już widoczna, a beta 95. Jest nadziejamoże owulacja się przesunęła.