TysiowoMysiowaMAMA
Początkująca w BB
mamoPaulinki a jakie dokladnie ćwiczenia robicie ile razy dziennie i jak długo trwają????
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Witamy,witamy ja jestem była Bobathową mamą bo moja córcia ma już 3,5 roku ale chętnie służę radą i pomocą.Dobry wieczór można się dołączyć?
To mój pierwszy post na tym forum, jestem mamą 11 miesiecznych bliźniaczek Marty i Marii też jesteśmy bobathowe jak się zgodzicie to więcej o nas jutro
MamoPaulinki nie jestes jedyna... ja mam dokladnie to samo! Krzykne na malego, ze juz mam dosyc, ze juz nie moge patrzec jak te rece w tyle trzyma, ze tyle cwiczen i nadal nic... i zaraz placze, przytulam go i przepraszam bo on jest bardzo czuly na krzyk i zaraz sie rozplakuje. A ja nad tym nie panuje. Staram sie jak moge ale kiedy mam juz kompletnie dosyc i do tego jestem sama, nie mam z kim pogadac i komu sie w rekaw wyplakac, poprostu wybucham. Az mi wstyd. Slyszalam o tym masazu szantala ale nie wiem gdzie mozna sie go nauczyc. I na czym on polega?
Jest mi tak zle ostatnimi dniami... przechodze chyba jakis straszny kryzys. Ciezko sie dzwiga te wszystkie problemy... :-(
mamoPaulinki a jakie dokladnie ćwiczenia robicie ile razy dziennie i jak długo trwają????
Witamy,witamy ja jestem była Bobathową mamą bo moja córcia ma już 3,5 roku ale chętnie służę radą i pomocą.
DOBLEFANTASY myśmy nie miały psychologa ani logopedy tylko co 2 m mała miała badanie lekarza z osrodka w którym miała ćwiczenia.W wieku 2 latek byłam z małą na kontrolnym badaniu u neurologa,ta skierowała nas na badanie do psychologa dziecięcego,okazało się że córeczka jest zdrowa a nawet niektórych sprawach była rok do przodu.
Mam jeszcze pytanie do bobathowych mam,czy Wasze dzieci przed ćwiczeniami miały masaż napiętych mięśni? Niewiem jak się to fachowo nazywa.