reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nauka nocnikowania

hmm ciekawe co na to mój małż:-p bo on to z tych zawsze i wiecznie śpieszących się... a taka julka bez pieluchy w samocodzie, to dodatkowa strata czasu:sorry: ale nic, próbowac bedziemy:-)
ewa a myślałam, że u Ciebie kobiety rządzą:-D bez żartów, mój też z tych co się "nie zatrzymuje" na trasie, ale szybko go oduczyłam, ja to sikam zaraz jak za chałupę wyjedziemy:-p będzie dobrze, tylko się nie stresuj uwierz w Juleczkę i jej zaufaj:tak:

reklama
Pszczola, tak jak Szantusia, trzyma siku i jak jej sie nie spodoba "miejscowka" do sikania, to wytrzyma, az do domu wrocimy:tak: Zgadzam sie, ze najgorszy pierwszy raz podczas podrozy bez pieluchy. U nas sie zadna wpadka w takich okolicznosciach jeszcze nie zdarzyla:tak:

Aluta sika wszędzie (tzn w każdej toalecie;-)) muszę tylko pamiętać, żeby wcześniej ostrzec o "niedotykaniu" muszli:tak: w miejscach publicznych trzymam ją po prostu w powietrzu nad muszlą.... gorzej będzie jak już będzie do tej operacji za ciężka:-D

Aluta sika wszędzie (tzn w każdej toalecie;-)) muszę tylko pamiętać, żeby wcześniej ostrzec o "niedotykaniu" muszli:tak: w miejscach publicznych trzymam ją po prostu w powietrzu nad muszlą.... gorzej będzie jak już będzie do tej operacji za ciężka:-D
Jagoda tak samo, sika wszedzie, na dworzu, w kazdej toalecie... A ja kibelek obkladam caly papierem toaletowym :p

Sara tez wszedzie sikajaca ;-):-) I niewazne czy ktos patrzy, czy duzo ludzi w poblizu - bezwstydnica rosnie :-p

W publicznych kibelkach trzymam ja jak Bedytka, nad muszla, ale najczesciej sika pod drzewkami ;-):-)

No i na wyjazdy tez juz nie ubieramy pieluchy - rzeczywiscie, najtrudniejszy pierwszy raz ;-):-) Tylko najgorsze, ze jak pytam Sare przed wejsciem do hipermarketu czy chce siku to mowi, ze nie, a wystarczy, ze zaladuje troche koszyk, a ta wyskakuje, ze musi siku, wiec porzucam koszyk, lecimy do kibla, a potem musimy wracac i szukac naszych zakupow ;-):-p

Na noc dalej pampers niestety :baffled:

Tylko najgorsze, ze jak pytam Sare przed wejsciem do hipermarketu czy chce siku to mowi, ze nie, a wystarczy, ze zaladuje troche koszyk, a ta wyskakuje, ze musi siku, wiec porzucam koszyk, lecimy do kibla, a potem musimy wracac i szukac naszych zakupow ;-):-p

Na noc dalej pampers niestety :baffled:
to też standard:-p chyba wszystkie dzieciaki tak mają:-D
sandra na noc też musicie kiedyś spróbować, wysikaj Sarkę jeszcze nim Ty pójdziesz spać i z podkładem pod prześcieradłem powinno się udać, jak nie będzie miała pieluchy to się nie zleje:-D

Rzeczywiscie, moze warto sprobowac, ale cienko to widze, bo rano pielucha mokra - raz mniej raz wiecej, ale mokra :sorry2:

To ktore dzieciaczki juz zupelnie odpieluchowane? Alutka, Ami, Pszczolka, Szantusia, kto jeszcze? :-)

reklama
Do góry