reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nauka nocnikowania

reklama
U nas w dzien w dalszym ciagu lazenie bez pieluchy (na spacer ubieram, bo teraz zimno, wiec rajtki ma, wiec trudno ja porozbierac na siuski by bylo), ale w nocy to jeszcze pewnie bardzooooo dlugo bedziemy zakladac pampka :sorry2:

:baffled::baffled: Witajcie...Sandrunia przypomniałaś mi o BB! dziękuję.... moja Oliwka że tak powiem (nie chwaląc się)...od wakacji bez pieluchy....a od 3 tygodni śpi również bez.... z podkładami pod prześcieradłem...ale wpadki nie było.
;-);-);-) Pozdrawiam Sierpniówki 2006

Czesc Frutisku! :-):-):-) Kupe czasu Cie nie bylo! Co u Was?

Co do nocnika, to przerzucilismy sie na nakladke na sedes. W sumie Piotrus bardzo krotko korzystal z nocnika. W dzien nie nosi pieluchy (wytrzymuje na spacerze i w samochodzie), ale na noc jeszcze musi miec zalozona.

Ooo, czesc Frutisku!:-):tak::-) Witaj, witaj! Zajrzyj na inne watki! :tak: No i Oliwka sie pochwal innym dziewczynom - sliczna jest! PS. Zaprosilam Frutiska na n-k :-D

Ollesiu, Frutisku, gratulacje dla malych sikaczy :tak::-)

U nas w ciagu dnia juz bez wpadek ;-):-) Ale na noc jeszcze dlugo bedziemy zakladac, bo pampek mokry rano prawie na wylot :-p

a ja założyłam Alce majtki na noc i od razu się zlała:-D
chyba ta pielucha do ogrzewania dupki służy:-p
gratulacje dla wszystkich próbujących:tak:

U nas też na razie nie ma mowy o spaniu nocnym bez pieluchy. Co rano pieluszka mokra, a ja nie wyobrażam sobie wybudzania co chwilę dziecka i sadzania go na nocnik. Czekam, aż przestanie w nocy siusiać sam z siebie.

Natomiast w dzień (nawet w trakcie ewentualnej drzemki) już od wielu tygodni jesteśmy bezpieluchowi :tak:

chyba ta pielucha do ogrzewania dupki służy:-p
A wiesz, ze mozliwe :-D Monika mi ostatnio powiedziala jak tak gadalysmy o sikaniu Sary, ze pamieta jak miala 4-5 lat, ze lubila sikac w rajtki, bo tak przyjemnie cieplo sie jej robilo, ale ze potem szybko je plukala i chwalila sie naszej mamie, ze sobie je wyprala :-D:-p:-D

Leika, super, gratulacje dla Natka :tak::-)

No i ja tez czekam az Sara przestanie w nocy sikac ot tak sama od siebie :tak:
Ostatnio czytalam, ze uklad moczowy w pelni ksztaltuje sie ok. 5-6 roku zycia i nie jest powiedziane, ze jak dziecko ma 1.5 roku i sika w ciagu dnia do nocnika to w drugie urodziny przestanie tez nosic pieluche na noc :tak: Moze byc tak, ze bedzie miec dopiero 3-4 lata jak bedzie mozna zrezygnowac z pieluch w nocy :tak:

A wiesz, ze mozliwe :-D Monika mi ostatnio powiedziala jak tak gadalysmy o sikaniu Sary, ze pamieta jak miala 4-5 lat, ze lubila sikac w rajtki, bo tak przyjemnie cieplo sie jej robilo, ale ze potem szybko je plukala i chwalila sie naszej mamie, ze sobie je wyprala :-D:-p:-D
teraz to ja się zlałam:-):-):-)

sandra gdzieś ty taką siostrę znalazła:szok: BOSKA jest!!
Alka właśnie jak ma pieluchę to się budzi sucha, a jak na noc ściągnęłam to się zlała

reklama
a jak reszta dzieciaczków z nocnikiem wygląda? bo u nas to chyba "nauka" już zakończona:tak:
ps. śpimy dalej w pieluszce:tak:

gratulacje dla was bedytko i dla resszty dzieciaków i mamuś oczywiście również, bo ze swojego doświadczenia wiem, że trochę pracy trzeba włożyć w tą "naukę":tak:

u nas było już tak dobrze.
julcia sama ślicznie się obsługiwała, siadała na niocniczek, wylewała siusiu do toalety i nawet spuszczała wodę;-) ale ostatnio... zaczęła do mnie przychodzić z pieluszkami oli i domagała się ich zakładania... jak jej odmawiałam- robiła siusiu na podłogę:-( mam nadzieję ze to tylko chwilowy kryzys...

aaa.... ajk jest u was z kupkami???
bo u nas julcia kupki w ogóle na nocnik nie chciała i nie chce robić:-( tylko w pieluchę...mało tego- strasznie te kupki przeżywa....

Do góry