reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

NATURALNE PLANOWANIE RODZINY

a ja zawsze polegałam na obserwacji śluzu i w środkowym dniu około 11a 13 dniem cyklu czułam dokładnie owulację uwolnienie się pęcherzyka trwa to około 12-20 godzin z dokładnoscią do kilku to to gdy robiłam usg potwierdza się ,wtedy gdy wychodzi mi jajeczko to mam istne żytetki w pupie tak to okreslam

reklama
ania-n pisze:
Oprócz tego, ze to gdzies serodek cyklu to wiem. wiem tez zeby mierzyc temperature ale gdzie? w pochwie, pod pacha? i jak obliczyc skoro raz mam 29-dniowy cykl, raz 30, raz 28, raz 31? Bardzo Was prosze o pomoc.

Witam.
Tyle, to ja też wiem. I jestem w podobnej jak Ty sytruacji (tzn. nie tak do końca). Ja z mężem zastanawiamy się nad tym czy jest to dla nas odpowiedni moment na dzidziusia. Chociaż oboje bardzo tego chcemy. :-)

Owulacja jest zawsze 14 dni przed miesiączką, nie "w środku cyklu". Wszystko zależy od długości cyklu. Jeśli to będzie cykl 28 - dniowy to wtedy faktycznie owulacja będzie "pośrodku" ;)
A dni płodne - 4 dni przed owulacją - owulacja - 2 dni po owulacji - w sumie ok. 7 dni w cyklu.

rzadko stan faktyczny zgadza sie z suwaczkowym...najczesciej mam owulacje tak 14-15 dnia, a w tym dniu w ktorym powinnam miec wg suwaczka to u mnie sucho jak na pustyni i nie ma klucia jajnika od dwoch dni ani nic ;D ;D

reklama
Nie, nic z tych rzeczy. Postanowilam nie robic tego, zeby sie nie schizowac ;)
Jak przyjdzie tylko czas staran to po prostu bedzie "bara bara" ;D
Nie chce za bardzo sie obserwowac, bo potem czlowiek zaczyna sie blokowac i wychodzi wszystko na odwrot.
Zwracam uwage tylko na sluzik, zeby wiedziec kiedy sa plodne dni - leci ze mnie bardzo mocno wowczas, no i czesto kluje mnie jajnik :)

Do góry