reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze zdjęcia :)

To ja dołącze się do mam 27 letnich:-)A i założenie mam takie samo jak Modlisia...od 30 zacząć realizować się zawodowo.Miało być wcześniej ale potrzeba i chęć kolejnego dzidziolka była silniejsza:-)

reklama
To ja dołącze się do mam 27 letnich:-)A i założenie mam takie samo jak Modlisia...od 30 zacząć realizować się zawodowo.Miało być wcześniej ale potrzeba i chęć kolejnego dzidziolka była silniejsza:-)

U mnie podobnie z tą chęcią posiadania drugiej dzidzi ;). Aczkolwiek ja starałam się znaleźć pracę w zawodzie jak Miki skonczył roczek i nie udało się...Dostałam za to pracę jako urzędnik państwowy ale muszę głęboko przeanalizować czy chcę tam pracować do emerytury , czy jednak będę szukać coś bliższego memu sercu (zresztą nawet nie wiem czy za miesiąc nie dostanę wypowiedzenia). Zdecydowalismy się na drugą dzidzię aby przy okazji to przeanalizować , zrobić małą pauzę i wykorzystać ten czas lepiej -owocniej :tak:.
Ja też pracuję od młodych lat, zaczęłam dorywczo a od 5 lat na etatach ale nic mnie nie wciągnęło na tyle aby odłożyc plany powiększenia rodziny. A pracowałam już w handlu, jako doradca finansowy, a teraz sekretarz sądowy. Dodatkowo pomagam mojemy R. prowadzić firmę ale ja kocham coś innego, coś na co nie ma zapotrzebowania ...:(, a doświadczenie w tym zawodzie jest mega ważne :(

Modlisiu to zdrac jesli oczywiscie mozesz co Cie tak kreci :-). Ja planow z dzidzia nie odkladalam na pozniej, tylko po prostu nie bylam gotowa na to zebz byc mamusia :-). Ale jak pojawil sie rok temu na swiecie moj chrzesniak, synek mojej siostry, to nie wiem jak to sie stalo ale od momentu jego narodzin go pokochalam, i tak to zapragnelam miec swoje malenstwo :-)

to ja też mam 27 lat i może nawet urodzę przed 28, bo ur mam 1.12 :))))
Modlisiu więc dużo nas takich młodych. Różnica że to moje pierwsze dziecko i ambitny plan że jeszcze jedno przed 30tką

Zalgol Jestem biologiem i zawsze marzyła mi się praca w laboratorium ( mikrobiologicznym,analitycznym, bądz jakies firmie kosmetycznej) ale niestety ciężko bez znajomości ;) Inna opcja to nauczanie przyrody w podstawówce, lubię małe dzieci, ale do tego musze zrobić dodatkowy kurs.Zobaczymy czy sie uda...Pierwsze opcje pewnie odpadają z powodu braku doświadczenia, tą ostatnią może jeszcze uda sie zrealizować :)

ciesze sie dziewczynki ze macie takie plany:) i powodzenia kazdej zycze:)

ja jestem od Was mlodsza ale na dzidziusia zdecydowalismy sie miedzy innymi dlatego bo chcialam juz odpocząć od pracy....
pracowalam od kiedy tylko zaczelam studia a studiowalam dziennie i pracowalam na pelnym etatcie najpierw jako pracownik a pozniej jako kierownik zmiany i wtedy niestety bylo mi coraz ciezej:)
mlodziutka jestem ale mysle ze juz zdobylam jako takie doswaidczenie a o dzidziusio juz wczesniej marzyalm...
mam nadzieje ze przez ten okres czasu przemysle co chce dalej robic i co jest moim powolaniem...
:D

aduska123 ja też mam tak samo. Mam 24 lata, pracowałam od 19 roku życia, do tego studia zaoczne , więc po 5 latach pracy inaczej się myśli o wszystkim...zresztą już nam stukną z mężem 2 latka po ślubie, i myślę że potem gorzej byłoby nam się zdecydować na dzidzie.

Ja też dołączam do 27 :) i dzidzia planowana przed 30 :) Praca obecna mnie zupełnie nie kręci i mam nadzieje że po odchowaniu maluszka uda mi się wreszcie przebranżowić.

reklama
Do góry