reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdjęcia testów, USG, brzuszków i Maluszków ;)

haha a ja to samo pomyslałam, omg xmamuska gdzie Ty masz na to siłę jeszcze w taka pogode, gdzie sie tak wystroiłas?

Buba no niestety ale chyba musze stwierdzic, ze zle ci date porodu wyliczyli, taki brzuszek to ludzie maja bez ciazy a tu juz 8 msc

sysia chyba nisko masz brzuszek co?

kamila a Twoj brzuszek to taki nie za duzy jeszcze jest :)

Ostatnia edycja:
reklama
dolga nie przesadzaj,jaka wystrojona,kieckę przewiewną założyłam,włosy wkucyka upiełam,tusz i błyszczyk permanentny na ustach,a sił mam coraz mniej,ale nie narzekam bo ... kocham ten stan :)

haha a ja to samo pomyslałam, omg xmamuska gdzie Ty masz na to siłę jeszcze w taka pogode, gdzie sie tak wystroiłas?

Buba no niestety ale chyba musze stwierdzic, ze zle ci date porodu wyliczyli, taki brzuszek to ludzie maja bez ciazy a tu juz 8 msc

sysia chyba nisko masz brzuszek co?

kamila a Twoj brzuszek to taki nie za duzy jeszcze jest :)
Dolga - no pochwalić czym się nie mam ;) ale taka ponoć moja uroda. Ja się tylko zastanawiam jak Niunia się tam mieści.....?
dolga nie przesadzaj,jaka wystrojona,kieckę przewiewną założyłam,włosy wkucyka upiełam,tusz i błyszczyk permanentny na ustach,a sił mam coraz mniej,ale nie narzekam bo ... kocham ten stan :)

Xmam- i tak wymiatasz czy tego chcesz czy nie ;) super mamuśka z Ciebie!

kurde xMam, wyglądasz kwitnąco. :D Ja jak się odwale (ubraniowo, makijażowo, fryzurowo) i se myślę ale jestem sexi mami (bo przecież nawet nie przytyłam za dużo) to jak pójdę do lustra to czar pryska. W kieckach wyglądam jak w koszulach nocnych a jak się ruszę to już w ogóle taki duży pingwin :( jakoś mi ta ciąża nie pasuje.

Zazdro wielkie!
Ja się w przypadku mojego stanu ograniczam do jednego wielce wymownego stwierdzenia: "Bleeeee". U mnie to nawet nie jest kwestia wyglądu, bo ja zawsze lubiłam dobrze wyglądać, dbałam o to i ciąża tego nie zmieniła. Ale bardziej ogólnego nastawienia do tego stanu. Cały czas optuję za wersją "Bocian", ew. "Zrzut na pole kapusty".

A moja piłka pod koniec 30 tc wygląda tak:

20150807_0947384.jpg

Załączniki

• 20150807_0947384.jpg
    20150807_0947384.jpg
    15,6 KB · Wyświetleń: 73
Właśnie wyszłam z USG. Karol waży już 2300!!!!!! Najnowszy termin porodu 23.09 (z OM był 3.10 :O ). No i wygląda na to, że mój Synek sam zadecydował o CC bo jest ułożony miednicowo, ponieważ jest taki duży to już się raczej nie obróci (mam nadzieję ;) ).
Strasznie dużo się ruszał po czym dostał czkawki ;) Miał przy buzi obie stopy i obie rączki więc zdjęcie jest brzydkie, za to mamy piękne zdjęcie świadczące o Jego męskości ale oczywiście nie nadaje się do publikacji ;)
Wszytkie pomiary prawidłowe poza jedną nerką (lewą) musimy sprawdzić za trzy tygodnie czy obraz się zmieni. Nie jest to nic zagrażającego ale trzeba obserwować.
Tak więc było to słodko-gorzkie USG.

Ostatnia edycja:
reklama
Annie o kurcze ale kawal chłopa, a taka cc jak jest ułożony miednicowo to się planuje czy jak zacznie się akcja to robią cc? Bo nie mam pojęcia jak to funkcjonuje :) no i napewno z nerka będzie ok

Do góry