reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze zakupy

mi znajoma połozna odradziła posciel dla takiego malucha, na początek będzie spał w beciku a potem w śpiworku
podusia to oczywiste, ze na początek odpada

reklama
my mielismy posciel pierwsza z Glucka. Byla cudowna bialo bletkina w kratke. Pamietam to jak dziś...

w dzien Nikoś spał w rożku albo opatulony kocykiem, na noc miał taka cieniutką kołderkę. No i byl baldachim i ochraniacz a podusia KLIN tylko w okresie katarku

Marzę już o spaniu dzidzi na moim brzuchu to było naaajpiekniejsze:tak:

donia fajna ta kolyska. Ja mialam podobna. tzn koszyk ale maluch srednio go lubil potem kupilam lozeczko i bylo cacy

Ja poduszeczkę płaściutką już kupiłam pościel całą też mam ale to akurat zdobyczne. Generalnie z listy wyprawkowej mam już prawie wszystko oprócz rzeczy z działów: Apteczka, Dla mnie/poród/do karmienia. Ceny są zaporowe ale po rozeznaniu sklepowym wiem już mniej więcej co gdzie jest tańsze. Wczoraj kupiłam słodziutki przewijak sztywny z nóżkami na łóżeczko w smyku za 59 zł więc cena wmiarę dobra bo wszędzie były po około 70 zł.

Ja ostatnio chwalilam wam sie, ze bylam z M. na zakupkach :) wszystkie ciuszki mam pochowane w szafie, wiec nie zaprezentuję, Z.jpg ale zrobilam fotke rożka dla mojego Kubusia :) oto on :p

Ja wolałam poprać wszystko teraz póki miało gdzie schnąć a żeby nie zalegałami sterta rzeczy powolutku wszystko prasuje. W moim przypadku wolę mieć wszystko wcześniej gotowe bo nie wiadomo czy lada moment nie dostanę kategorycznego zakazu leżenia od lekarza. Do kupienia zostawiłam tylko wyprawkę zkategori: apteczka, dla mnie bo z tym w razie czego mąż sam sobie poradzi po chodzenie po sklepach w moim przypadku dobiega końca.

reklama
dobra, przekopałam kartony i mam do oddania/wymiany ubranka tak mniej więcej od 3 do 12miesięcy. te najmniejsze nie wiem gdzie są, w ogóle strasznie dużo brakuje, ale nie wiem czy to oddałam czy co z tym zrobiłam:D

Do góry