reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze zakupy

Targi Matka i Dziecko na Torwarze to porazka, a juz szczegolnie jak ktos byl na tych targach Mother&Baby na sluzewcu dwa miesiace temu.... Ciasno, zero gadzetow ;) ciezko sie cokolwiek dowiedziec, masakra, wiec ja z ochota czekam na przyszloroczne Mother&Baby :)
Za to bylam w galerii, obkupilam cala rodzinke, malenstwu kupilam 5 pajacykow, sweterek i sliczne body polo lacosty ;)
W lidlu udal mi sie kupic spiworek, widac, ze sami chopcy sie rodza, wzielam ostatni niebieski a rozowych byl caly kosz!!!!

pati a w którym Lidlu?
ja jutro skoczę na targi, ale nie nastawiam się skoro piszesz, że lipa

reklama
Kochane! Zakupilam wczoraj wozek!!! Co prawda uzywany ale tylko 3 miesiace, bo kolezanka kupila dla corci nowy- bardziej dziewczecy. Byla to dla mnie okazja, choc nie myslalam jeszcze teraz o kupnie wozka. Zaoszczedzilam mase kasy;-).
A wyglada tak: qwe.jpg :)

Anielkaa, no i bardzo dobrze, że już kupiłaś. Ja kurcze patrze na to allegro, to znów na opinie i chyba będę to dziecko na rękach nosić, bo wózka nie kupimy. jak się wkurzę to kupię pierwszy lepszy.

Donia idz na targi pozniej, ja bylam o11tej, a Iga mowila, ze pozniej bylo luzniej.....
Ja bylam w Lidlu na ursynowie i w Konstancinie, w obu sa rozowe i zolte spiworki!!!
Anielka wozek superowy! Bardzo mi sie podoba, nawet nie wiedzialam, ze Esprit robi wozki....

Goska np, taki spiworek jest super, powiem Ci, ze z takiej grubszej bawelny trzeba szukac nowy, powodzenia!
http://allegro.pl/gegrge-spiworek-do-spania-0-6m-tanio-okazja-i1779042320.html

Ostatnia edycja:
dziewczyny byłam na targach, rzeczywiście mnóstwo osób i nie za bardzo można pooglądać
mamusia zakupiła mi piękną koszulę nocną na rosnący brzuszek z Kubusiem Puchatkiem i znalazałam super firmę z ubrankami dla dzieci. Takie welurowe cudowne śpiworki mieli po 55 zł i piękne śpioszki welurowe za 36zł, to jakoś mega tanio w porównaniu z tym co oglądałam i innych firmach. Później wstawię Wam namiary bo to firma internetowa, teraz boli mnie głowa i nie chce mi się ruszać...

reklama
Pati, fajny gadżecik :) Ja bym sobie takie coś sprawiła, choćby dla przyjemności.
Ech... mój M tylko coś strasznie sceptyczny jeśli chodzi o kupowanie rzeczy dla maleństwa. Czuję że czeka mnie prawdziwa batalia przy kompletowaniu wyprawki i do wyboru będę miała albo machnąć na niego ręką i kupić wszystko sama (za co się zupełnie nie obrazi :), albo toczyć długie i zacięte dyskusje, bo wg niego dziecku wystarczy parę ciuszków, które i tak dostaniemy pewnie od rodziny i przyjaciół, trochę pieluch i wózek :/

Poczytałam trochę na temat wiaderek do kąpieli, bo przyznam szczerze, nie słyszałam o tym wcześniej. Wydaje się, że są o wiele bardziej praktyczne niż wanienki. Zwłaszcza że mamy nie za duże mieszkanko. W necie jest sporo opinii na ten temat. Właściwie wszystkie mamy, który używają/używały wiaderka są zachwycone. Na nie są te, które nie spróbowały ;)
Mamuśki, korzystała któraś z Was już z tego?

Skoczyliśmy dziś do Fortu Wola na zakupy - za tydzień mamy wesele, na początku października następne, a wszystkie moje wieczorowe sukienki mogę sobie w butonierkę aktualnie wsadzić :( Musiało skończyć się na sklepie Happy Mum. Byłam zdziwiona, bo miały tam tylko rozmiary S i M. Czy wg nich wszystkie ciężarówki wyglądają tak ja te ich pajęczaki z katalogu z doczepianymi piłeczkami tenisowymi jako brzuszek??? wrrrr.... Ja noszę przynajmniej L chociażby ze względu na wzrost. Już w każdym innym "zwykłym" sklepie jest więcej większych ciuchów!
No nic - udało się na szczęście wbić w całkiem ładną, nieco rozciągliwą czerwoną M-kę. Na teraz będzie, ale czy wejdę w nią też w październiku...?

Do góry