reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze zakupy

Czyli pewnie tę gondolkę się wkłada na rozłożoną spacerówkę. Hmmmm, no to ciekawe rozwiązanie. A ciekawe czy by takie coś pasowało na stelaż Urbanridera, to bym wtedy tylko siedzisko wymieniła. Ktoś kiedyś pisał coś o zamianie stelaży w Mutsy i że pasują siedziska. Będę wdzięczna za informację jeśli ten ktoś to przeczyta :-)
To by było fajne rozwiązanie, bo znowu ten Phil &Teds to trójkołowiec, a ja sceptycznie jestem do nich nastawiona, wolę jednak stabilne 4 koła.

EDIT: właśnie wynalazłam w necie że to Duo Seat to jest po prostu siedzisko i można je też na Urban Ridera mocować. Super :-)

Ostatnia edycja:
reklama
witam dziewczyny mam do sprzedania spodnie jeansowe ciazowe H&M roz 38 z bawełnianym pasem na brzuszek w super stanie na wysoka dziewczyne oraz rozne rzeczy dla malego chlopca od 56-62 same firmowki jak cos to pisac na priv

Hej:) ja z ubrankami na początek nie będę mieć problemu bo wezmę od rodzinny a bratowa zadeklarowała że mogę sobie zabrać wszystkie bo ona nie planuje już ( hi hi)
Ale dziewczyny jaki planujecie zakupić materacyk do łóżeczka? jest tyle rodzajów i tyle różnych opinii który jest najlepszy...

co do materacyka to ja zdecydowałam się na kokos-gryka ;)

Widze, ze nie tylko mnie zbiera na zakupy dla Maluszka :-) W sobote bylismy z M. w sklepie calym dla Malych i wszystko takie sliczne. Ogladalismy wozki- trudny wybor. Czytalam Wasze opinie, bo niedawno cos tam skrobalyscie. Ale mam pytanie do doswiadczonych: Czy lepiej kupic taki z ta taka buda, ktora potem sie wyciaga i zamienia na spacerowke? Czy taka spacerowke z dokladanym przodem dla niemowlaka? I jakie kolka sa najlepsze?
Moj Mezulek tez mowil ze to jeszcze za wczesnie na zakupy, ale ja uwazam, ze nie ma na co czekac. W Wadowicach jest swietny sklep i wszystko tam mozna kupic, ceny nie wygorowane, ubranka tylko polskie (a na tym mi zalezalo, zeby nie chinskie). I jak tylko bedziemy u moich rodzicow to sie tam wybierzemy na zakupy. juz go przekonalam :-) Takie kupowanie to sama przyjemnosc. Tylko narazie nie wiemy, czy dla chlopca, czy dziewczynki :-) To bym kupila neutralne takie co pasuje kazdemu :-)

Widze, ze nie tylko mnie zbiera na zakupy dla Maluszka :-) W sobote bylismy z M. w sklepie calym dla Malych i wszystko takie sliczne. Ogladalismy wozki- trudny wybor. Czytalam Wasze opinie, bo niedawno cos tam skrobalyscie. Ale mam pytanie do doswiadczonych: Czy lepiej kupic taki z ta taka buda, ktora potem sie wyciaga i zamienia na spacerowke? Czy taka spacerowke z dokladanym przodem dla niemowlaka? I jakie kolka sa najlepsze?
Moj Mezulek tez mowil ze to jeszcze za wczesnie na zakupy, ale ja uwazam, ze nie ma na co czekac. W Wadowicach jest swietny sklep i wszystko tam mozna kupic, ceny nie wygorowane, ubranka tylko polskie (a na tym mi zalezalo, zeby nie chinskie). I jak tylko bedziemy u moich rodzicow to sie tam wybierzemy na zakupy. juz go przekonalam :-) Takie kupowanie to sama przyjemnosc. Tylko narazie nie wiemy, czy dla chlopca, czy dziewczynki :-) To bym kupila neutralne takie co pasuje kazdemu :-)

Uważam ze najlepsze sa pompowane kola - a jako ze bedziemy mieć styczniowe dzieciaki i to zima i snieg (powinien byc) to nadawac sie bada swietnie - pankowe sa dobre bo lekkie - ale jezeli chodzi o nie równe podloze,wyjazdy do parku bez alejek - nie polecam.... ja mam taki z wyciagana gondola i pozniej przeklada sie na spacerówke:) no i laske...

lajtway :) hihi dokładnie nieby drobnostki a bardzo ułatwiają życie :)

a co do wózka to Ty masz taki 3 w jednym? głęboki, spacerówka i nosidełko? coś w stylu http://dino.sklep.pl/nowy/tako-capt...3.html?zenid=f34a35f69cb7c0f7101d8d53cbb440c7 bo ja naprawdę nie mam pojęcia jaki kupić :( nie znam się kompletnie.. mówisz żeby kupić z kołami pompowanymi tak? z góry dziękuję za cenne porady :)

kurczę podoba mi się ten wózek... co o nim myślicie??

Ostatnia edycja:
ROAN

my mieliśmy taki ciężki ale gondola duża siedzisko duże rozkładane w stronę mamy lub w strone kierunku jazdy duży kosz na zakupy koła pompowane

świetnie sprawdzał sie w mieście w lesie w parku dobrze wytrzymuje dziury wertepy śnieg skakanie po krawężnikach itp...

Dziekuje za rady i czekam na wiecej- mozecie tez dac zalaczniki do zdjec jesli juz cos szukalyscie lub widzialyscie ldne. Wiec jednak lepszy taki z gondolka :-) Bede sie pomalu rozgladac. I mowicie, ze lepiej kola pompowane- fajnie sie poradzic doswiadczonych, bo w sklepie mi mowili, ze te pompowane zle sie prowadza i ze lepiej te takie srecane.
Lajtway-swietny pomysl z tym podsluchiwaniem stetoskopem, ze tez tego nie wymislilam ;-) Dopiero co bylam na weekend w domu u rodzicow i tam taki mamy. Jako ze nie czuje jeszcze kopniaczkow normalnie to moze tak bym uslyszala, musze wyprobowac :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Fazerkamm- dokłądnie- 3 oddzielne części mocowane na stelażu. Model Fyn- http://www.jedo.pl/2009/ Dla mnie ważne było żeby wózek był przekładany w obie srony, tzn mama może iśc za wózkiem albo twarzą do dziecka. Mój to ma i ciągle z tego korzystam gdy mała chce pooglądać świat a nie mamę albo gdy idę w okeślonym kierunku a Lidusi wiatr lub słońce daje w oczy- odwracam spacerówkę i po kłopocie, niektóre mają przekłądane rączki ale mnie o nie przekonuje, potem ta raczka nie jest juz taka stabilna.
Zwracajcie też uwagę na kosz na zakupy, szelki, zdejmowaną tapicerkę. Ja np chciałam tez polską tapicerkę a nie chińszczyznę- dlatego m.in zrezygnowałam z x-landera.
Melisa- koła owszem skręcane ale pompowane;-) mogą byc też piankowe ale mnie nie przekonują
Hm... chyba nie etn watek, co? Przeniesc pst do zakupów, Asteria?

Melisa- a słuchałaś kiedyś czegoś stetoskopem? Bo słychać też szmery jelitowe, ale te pluskania są takie charakterystyczne. Jesli nie słuchałaś to posłuchaj najpierw np mężowy brzuch a potem swój;-) wtedy na pewno wysłuchasz różnicę

Ostatnia edycja:
Do góry