reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze zakupy

ja tez zdecydowałam się na hipp płyn do kąpieli i kremik do ciałka i buzi. i to wszystko z kosmetyków. ewentualnie linomag na pupcie, ale tylko w przypadku zaczerwienienia. kupie jeszcze chusteczki pampers, ale tylko na wyjscia , bo w domku chce myć pupcie wacikami i wodą :)

a właśnie ja chcę koniecznie kupić chustę, więc laseczki, która ma jakąś i poleca. trochę drogi taki kawałeczek materiału, ale jakoś to zdzierżę :)

Ostatnia edycja:
reklama
A ja uparcie jestem za kosmetykami z rossmanna:-D-babydream.Poczytałam sobie troszkę i mają naprawdę fajne składniki,mało uczuleniowych.Sama zresztą używam teraz na rozstępy,żeby się nie pojawiły, oliwki i kremiku z serii dla mamy:).Troszkę też podostawałam miniaturek z Hipp, Nivea itp. Więc będę mieć kilka firm, żeby przetestować i jak coś to zmienić.A z fajnych wieści,dostaniemy wózeczek dla niuni, co prawda używamy, ale w świetnym stanie- roana.Taki chciałam, więc się bardzo cieszę.Emmm- ja też myślałam o chuście, strasznie mi się podoba jak dzieci są w nich noszone. Co prawda nie wiem jak to będzie w zimie:-), ale później jak będzie cieplej,idealnie.

Niki - te Rossmanowskie kosmetyki są bardzo fajne i na wielu forach dla alergików je właśnie chwalą, że nie uczulają. Kupiłam ostatnio balsam do ciała, ale jeszcze nie próbowałam go. Za to używamy pieluszek baby dream i są naprawdę fajne i chłonne, no i nie uczulają, bo moje dziecko na 2 typy jest uczulone.

Nice-girl- właśnie dlatego je biorę pod uwagę, słyszałam, że maleństwa różnie reagują na kosmetyki, a im mniej w nich chemii,a wiem co mówię, bo z wykształcenia jestem chemik:-D,to lepiej dla dzidzi. Ja od jakiegoś czasu zwracam uwagę na składy kosmetyków które używam i jestem delikatnie mówiąc zaniepokojona. Ale nie szaleję za bardzo, choć dla niuni bym chciała jak najlepsze.A co do pieluszek to nie wiem za bardzo, ale będzie okazja wypróbować:). A na jakie 2 typu Twoja dzidzia jest uczulona?

Co do tych rosmanowskich kosmetyków z tego co czytałam to w ogóle nie odbiegają od tych "firmowych" które są o wiele droższe, a działają świetnie i przede wszystkim nie uczulają maleństw ;) U mnie między znajomymi bardzo chwalą pampersy, o chusteczkach mówią że troszkę za suche- ale wiadomo samemu należy spróbować :)

Co do tych rosmanowskich kosmetyków z tego co czytałam to w ogóle nie odbiegają od tych "firmowych" które są o wiele droższe, a działają świetnie i przede wszystkim nie uczulają maleństw ;) U mnie między znajomymi bardzo chwalą pampersy, o chusteczkach mówią że troszkę za suche- ale wiadomo samemu należy spróbować :)
Co do chusteczek to się zgadzam w 100%, ja też uważam że są suche.Wolę dade z biedronki:). A za jakiś czas wypróbuję Huggies co były w biedronce w promocji i tak wiele z Was namawiało do kupna-więc kupiłam:-D.

Co do chusteczek to się zgadzam w 100%, ja też uważam że są suche.Wolę dade z biedronki:). A za jakiś czas wypróbuję Huggies co były w biedronce w promocji i tak wiele z Was namawiało do kupna-więc kupiłam:-D.

Te Huggies też kupiłam ;D A właśnie co do Dady z Biedronki, to wczoraj przy okazji wizyty u kuzyna P. jego żona bardzo polecała oni mają trzyletniego syna już i od dwóch lat właśnie ich używają :)

ja mam te huggies:) jedną paczkę użyłam dla siebie, żeby sprawdzić czy mnie nie będą piekły czy uczulały:) i powiem Wam, że są bardzo mokre, ale jest jeden "problem" łatwo się drą...jak na początku jest ich dużo w opakowaniu to ciężko je wyjąć w całości...może ja jakaś niezdara jestem, ale na początku mocno mi się darły:)

Nie ma to jak same na sobie przetestujemy różne rzeczy:-D.Dadę używałam i używam bo lubię mieć takie chusteczki,przydają się na wyjazdy i nie tylko:). A te z Huggies to chyba zaraz napocznę, żeby przetestować:)

reklama
Emm
Na pewno polecam długą wiązaną bo daje najwięcej możliwości. Szymonka nosiliśmy w tkanej (kupiłam używaną na allegro) byliśmy bardzo zadowoleni. Teraz dokupiłam taką Pentelka Chusta elastyczna WISIENKA 50cm TANIO !!! (1801610135) - Aukcje internetowe Allegro elastyczną (polecam użytkownika) bo jest lżejsza i wygodniejsza na początek i będę jeździła z maluchem po starszaka do przedszkola- zobaczymy, która okaże się fajniejsza.

Jeśli chcesz wydać raz na dłuższy czas i być zadowolona to polecam tkaną

Do góry