reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

nasze zakupy

ja tez zdecydowałam się na hipp płyn do kąpieli i kremik do ciałka i buzi. i to wszystko z kosmetyków. ewentualnie linomag na pupcie, ale tylko w przypadku zaczerwienienia. kupie jeszcze chusteczki pampers, ale tylko na wyjscia , bo w domku chce myć pupcie wacikami i wodą :)

a właśnie ja chcę koniecznie kupić chustę, więc laseczki, która ma jakąś i poleca. trochę drogi taki kawałeczek materiału, ale jakoś to zdzierżę :)

Ostatnia edycja:
reklama
A ja uparcie jestem za kosmetykami z rossmanna:-D-babydream.Poczytałam sobie troszkę i mają naprawdę fajne składniki,mało uczuleniowych.Sama zresztą używam teraz na rozstępy,żeby się nie pojawiły, oliwki i kremiku z serii dla mamy:).Troszkę też podostawałam miniaturek z Hipp, Nivea itp. Więc będę mieć kilka firm, żeby przetestować i jak coś to zmienić.A z fajnych wieści,dostaniemy wózeczek dla niuni, co prawda używamy, ale w świetnym stanie- roana.Taki chciałam, więc się bardzo cieszę.Emmm- ja też myślałam o chuście, strasznie mi się podoba jak dzieci są w nich noszone. Co prawda nie wiem jak to będzie w zimie:-), ale później jak będzie cieplej,idealnie.

Niki - te Rossmanowskie kosmetyki są bardzo fajne i na wielu forach dla alergików je właśnie chwalą, że nie uczulają. Kupiłam ostatnio balsam do ciała, ale jeszcze nie próbowałam go. Za to używamy pieluszek baby dream i są naprawdę fajne i chłonne, no i nie uczulają, bo moje dziecko na 2 typy jest uczulone.

Nice-girl- właśnie dlatego je biorę pod uwagę, słyszałam, że maleństwa różnie reagują na kosmetyki, a im mniej w nich chemii,a wiem co mówię, bo z wykształcenia jestem chemik:-D,to lepiej dla dzidzi. Ja od jakiegoś czasu zwracam uwagę na składy kosmetyków które używam i jestem delikatnie mówiąc zaniepokojona. Ale nie szaleję za bardzo, choć dla niuni bym chciała jak najlepsze.A co do pieluszek to nie wiem za bardzo, ale będzie okazja wypróbować:). A na jakie 2 typu Twoja dzidzia jest uczulona?

Co do tych rosmanowskich kosmetyków z tego co czytałam to w ogóle nie odbiegają od tych "firmowych" które są o wiele droższe, a działają świetnie i przede wszystkim nie uczulają maleństw ;) U mnie między znajomymi bardzo chwalą pampersy, o chusteczkach mówią że troszkę za suche- ale wiadomo samemu należy spróbować :)

Co do tych rosmanowskich kosmetyków z tego co czytałam to w ogóle nie odbiegają od tych "firmowych" które są o wiele droższe, a działają świetnie i przede wszystkim nie uczulają maleństw ;) U mnie między znajomymi bardzo chwalą pampersy, o chusteczkach mówią że troszkę za suche- ale wiadomo samemu należy spróbować :)
Co do chusteczek to się zgadzam w 100%, ja też uważam że są suche.Wolę dade z biedronki:). A za jakiś czas wypróbuję Huggies co były w biedronce w promocji i tak wiele z Was namawiało do kupna-więc kupiłam:-D.

Co do chusteczek to się zgadzam w 100%, ja też uważam że są suche.Wolę dade z biedronki:). A za jakiś czas wypróbuję Huggies co były w biedronce w promocji i tak wiele z Was namawiało do kupna-więc kupiłam:-D.

Te Huggies też kupiłam ;D A właśnie co do Dady z Biedronki, to wczoraj przy okazji wizyty u kuzyna P. jego żona bardzo polecała oni mają trzyletniego syna już i od dwóch lat właśnie ich używają :)

ja mam te huggies:) jedną paczkę użyłam dla siebie, żeby sprawdzić czy mnie nie będą piekły czy uczulały:) i powiem Wam, że są bardzo mokre, ale jest jeden "problem" łatwo się drą...jak na początku jest ich dużo w opakowaniu to ciężko je wyjąć w całości...może ja jakaś niezdara jestem, ale na początku mocno mi się darły:)

Nie ma to jak same na sobie przetestujemy różne rzeczy:-D.Dadę używałam i używam bo lubię mieć takie chusteczki,przydają się na wyjazdy i nie tylko:). A te z Huggies to chyba zaraz napocznę, żeby przetestować:)

reklama
Emm
Na pewno polecam długą wiązaną bo daje najwięcej możliwości. Szymonka nosiliśmy w tkanej (kupiłam używaną na allegro) byliśmy bardzo zadowoleni. Teraz dokupiłam taką Pentelka Chusta elastyczna WISIENKA 50cm TANIO !!! (1801610135) - Aukcje internetowe Allegro elastyczną (polecam użytkownika) bo jest lżejsza i wygodniejsza na początek i będę jeździła z maluchem po starszaka do przedszkola- zobaczymy, która okaże się fajniejsza.

Jeśli chcesz wydać raz na dłuższy czas i być zadowolona to polecam tkaną

Do góry