reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze zakupy

reklama
a ja kupiłam do kąpania mydło w kostce nivea dla dzieci i oliwkę w żelu johnsona ... namydlę rękę i kapnę tej oliwki w żelu ... nic więcej nie będę na początku używać - tak powiedziala pani położna w szkole rodzenia i chcę jej wierzyć :p

Anastazja- ja miałam Hippa na początku dla Lidki i bardzo nam odpowiadał. Teraz mamy Rossmanowskiego babydreama i tez fajne- dla mnie najwazniejsze były skłądy kosmetyków a te 2 najbardziej mi odpowiadały. Poza żelem do kąpieli nie kupuję nic- nie używałam innych kosmetyków. Miałam jeszcze buteleczkę Balneum raz na jakiś czas robiliśmy małej taką kąpiel

My używamy żelu do mycia z serii Nivea Nutrisensitive i jest ok dla mojego alergika, także mogę polecić, bo go prawie wszystko uczula, więc jeśli jest ok to na pewno jest bardzo łagodny.

Jostyna - nie martw się - spokojnie będziesz mieć w co maluszka ubierać, może być nawet tak, że on nie zdąży ubrać niektórych tych ubranek ani razu. Moim zdaniem dużo ich masz, a z rozmiaru 56 i 62 dzieciaczki dość szybko wyrastają. Ja miałam zdecydowanie mniej ubranek w tych rozmiarach i starczyło w zupełności, a synek malutki się urodził (52cm) i długo je nosił, bo po urodzeniu to w pajacach na 56 się topił. A ze mną na sali leżała dziewczynka, która się urodziła 60cm i ubranka na 62 były na nią na styk już po urodzeniu. Więc chyba spokojnie możesz teraz przejść w zakupach do rozmiaru 68 :-)

Melisa - to na ile te ubranka 56 - 62 starczą to zależy od dziecka, no i też od rozmiarówki danej firmy. Mój synek chodził w jednym pajacu na 62cm jak miał 5 miesięcy (z H&M) a w tym samym czasie nosił już niektóre bodziaki na 74. Także zalezy od firmy.

Ostatnia edycja:
Ale zrobilam zakupy na Allegro :-)
Tak jak radzilyscie dokupilam 4 pajacyki na 62. I troche ubranek na 68 (body, rajstopki, kaftaniki, polspiochy). I wszystko razem 220 zl :-)
Maz oczywiscie krzywo patrzyl (bo przeciez po co mi tyle ubranek...) :-)
Jak przyjda to Wam pokaze :-)

ja kosmetyki do pielegnacji i kapieli dostalam w prezencie od szefowej babci mojego K. z firmy Baby Seba Med/
niewiem czy dobra ta firma moze ktoras z was ja zna poleca albo odradza?
zobaczymy najwyzej zmienimy
ale w koncu to prezent i nie musielismy wydawac pieniazkow zwlaszcza ze musimy odkladac na mieszkanie w polsce .

Co do Nivea też słyszałam bardzo pozytywne opinie w przeciwieństwie do Johnsona od którego lepiej trzymać się z dala. Narazie z Nivea kupiłam kremik w dużym plastikowym pojemniczku i zamierzam dokupić płyn do kąpieli 2w1.

reklama
Do góry