reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

nasze zakupy

reklama
a ja kupiłam do kąpania mydło w kostce nivea dla dzieci i oliwkę w żelu johnsona ... namydlę rękę i kapnę tej oliwki w żelu ... nic więcej nie będę na początku używać - tak powiedziala pani położna w szkole rodzenia i chcę jej wierzyć :p

Anastazja- ja miałam Hippa na początku dla Lidki i bardzo nam odpowiadał. Teraz mamy Rossmanowskiego babydreama i tez fajne- dla mnie najwazniejsze były skłądy kosmetyków a te 2 najbardziej mi odpowiadały. Poza żelem do kąpieli nie kupuję nic- nie używałam innych kosmetyków. Miałam jeszcze buteleczkę Balneum raz na jakiś czas robiliśmy małej taką kąpiel

My używamy żelu do mycia z serii Nivea Nutrisensitive i jest ok dla mojego alergika, także mogę polecić, bo go prawie wszystko uczula, więc jeśli jest ok to na pewno jest bardzo łagodny.

Jostyna - nie martw się - spokojnie będziesz mieć w co maluszka ubierać, może być nawet tak, że on nie zdąży ubrać niektórych tych ubranek ani razu. Moim zdaniem dużo ich masz, a z rozmiaru 56 i 62 dzieciaczki dość szybko wyrastają. Ja miałam zdecydowanie mniej ubranek w tych rozmiarach i starczyło w zupełności, a synek malutki się urodził (52cm) i długo je nosił, bo po urodzeniu to w pajacach na 56 się topił. A ze mną na sali leżała dziewczynka, która się urodziła 60cm i ubranka na 62 były na nią na styk już po urodzeniu. Więc chyba spokojnie możesz teraz przejść w zakupach do rozmiaru 68 :-)

Melisa - to na ile te ubranka 56 - 62 starczą to zależy od dziecka, no i też od rozmiarówki danej firmy. Mój synek chodził w jednym pajacu na 62cm jak miał 5 miesięcy (z H&M) a w tym samym czasie nosił już niektóre bodziaki na 74. Także zalezy od firmy.

Ostatnia edycja:
Ale zrobilam zakupy na Allegro :-)
Tak jak radzilyscie dokupilam 4 pajacyki na 62. I troche ubranek na 68 (body, rajstopki, kaftaniki, polspiochy). I wszystko razem 220 zl :-)
Maz oczywiscie krzywo patrzyl (bo przeciez po co mi tyle ubranek...) :-)
Jak przyjda to Wam pokaze :-)

ja kosmetyki do pielegnacji i kapieli dostalam w prezencie od szefowej babci mojego K. z firmy Baby Seba Med/
niewiem czy dobra ta firma moze ktoras z was ja zna poleca albo odradza?
zobaczymy najwyzej zmienimy
ale w koncu to prezent i nie musielismy wydawac pieniazkow zwlaszcza ze musimy odkladac na mieszkanie w polsce .

Co do Nivea też słyszałam bardzo pozytywne opinie w przeciwieństwie do Johnsona od którego lepiej trzymać się z dala. Narazie z Nivea kupiłam kremik w dużym plastikowym pojemniczku i zamierzam dokupić płyn do kąpieli 2w1.

reklama
Do góry