reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zakupy

Ja tak jak Mycha-papier toaletowy idzie wtedy w ruch. A te nakładki, może trzeba by spytać w jakiejś hurtowni papierniczej albo , bo ja wiem, np. w aptece. Najlepiej podejśc do dobrego hotelu i spytać gdzie się zaopatrują ;) ;D
Ja dzisiaj chciałam w aptece kupić majtki jednorazowe, ale pani mi chciała wcisnąć rozmiar 42-44 (mój Boże przecież to by mi z tyłka zleciało nawet gdybym 10 podkładów na raz włożyła ;D) ;)

reklama
Renee to wcale nie jest taki duzy rozmiar jeśli chodzi o majtasy po porodowe.Wszystko zależy jaki nosiłaś rozmiar przed ciążą.Pamiętaj,że w tych pierwszych dniach brzusio jeszcze będzie spory i lepiej go mocno nie uciskać.Ja poprzednim razem miałam właśnie ten rozmiar42/44 i taki teraz kupiłam a przed pierwszą ciążą nosiłam małą 40.

A ja sobie kupiłam narazie dwie pary ale takich które mozna prac, a kumpela mi powiedziała, że takie się nie nadają tylko i wyłącznie jednorazowe ::) nie rozumiem, dlaczego się nie nadają? chyba coś pokręciła :p

Położna w szpitalu mówiła, że najlepsze są z czystej bawełny a te można prać (a nawet trzeba) więc nie rozumiem o co chodzi koleżance? Co do jednorazowych to mówiła, że na oddziale i tak lekarze zakazują noszenia majtek więc zakłada się je tylko doraźnie - na wyjście do toalety albo przy gościach..

Edi ja przed ciążą nosiłam generalnie rozmiar 38, chociaż zdarzały się rzeczy 36 (jak rozmiarówka była duża ;)) i nie wyobrażam sobie ubrać gacie rozmiar 44 bo uważam, że jak będą luźne ( a byłyby na pewno ;)), to podkład będzie chodził we wszystkie strony i równie dobrze mogłabym gaci nie mieć na sobie wcale. ;) :D Jutro zamierzam kupić rozmiar 38. ;)

Ja się pośpieszyłam i kupiłam już pieluchy 3 paczki pampersów w realu maja obnizke :),potem krem na odparzenia nivea,oraz oliwkę i mydełka bambino.I poszło juz 170 zł.Ponoc jedna paczka pieluch starcza na 2 tygodnie. :-[

Mija,ale chyba gdzies juz czytałam,że kupiłaś te duże paczki ;)więc nie powinno byc tak źle ;)

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry