reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zakupy - opinie, recenzje

wydaje mi się , że koślawi bardziej niż w innych, to w końcu szmaciak! ale w ogole chyba kloślawi:baffled: ortopeda przed nami!

reklama
ja byłam z M. u orto ze 2 tyg temu, bo mi się wydawało, że bardziej obciąża wewn. krawędź stopy, babka potwierdziła, ale na tym etapie nic nie kazała robić tylko dobre buty kupować(zdrowa stopa), bieganie boso po piasku i trawie wskazane

ja widzę, że u Mieska jak idzie linia łydki i linia pięty nie są takie same- patrzę na nogę i linia poniżej kostki jakby skręca w prawo. Czy Wasze dzieci tak mają??? MOżecie poobserwować jak będą szły/ biegły o gołych nogach, np po kąpieli??

Aestima my mamy ten sam problem. Miesiąc temu byłam z Werką u ortopedy. Podobnie jak u moon powiedział ze nic się z tym nie robi, bo często to fizjologiczne ustawienie nózek jest. Kazał kupić dobre buty z wysoką chlewką, elastyczne, dużo sadzac dziecko w siadzie skrzyznym, boso po piasku i trawie, po domu w dobrych butach. Kazał cwiczyć stopki poprzez chodzenie na paluszkach, na zewnętrznych krawędziach stóp.

Młodej też "lecą" troszkę nogi do wewnątrz, szczególnie prawa. Neurolog zalecił buty ze sztywną piętą, ortopedę mamy w czerwcu.
Mrsmoon - właśnie te szmaciaki kropeczkowe mi się podobają :happy2: Tylko ten różowy kwiatek... :baffled: A te z Befado wcale nie chłopięce jak dla mnie - faktycznie kolorystyka dziewczęcych.... hmmm.... oczojebna... :sorry2:

reklama
Do góry