reklama
Aestima
Fanka BB :)
Martadelko, te z kotkiem są śliczne OBUWIE WCZESNODZIECI
ja byłam z M. u orto ze 2 tyg temu, bo mi się wydawało, że bardziej obciąża wewn. krawędź stopy, babka potwierdziła, ale na tym etapie nic nie kazała robić tylko dobre buty kupować(zdrowa stopa), bieganie boso po piasku i trawie wskazane
Aestima
Fanka BB :)
ja widzę, że u Mieska jak idzie linia łydki i linia pięty nie są takie same- patrzę na nogę i linia poniżej kostki jakby skręca w prawo. Czy Wasze dzieci tak mają??? MOżecie poobserwować jak będą szły/ biegły o gołych nogach, np po kąpieli??
Aestima my mamy ten sam problem. Miesiąc temu byłam z Werką u ortopedy. Podobnie jak u moon powiedział ze nic się z tym nie robi, bo często to fizjologiczne ustawienie nózek jest. Kazał kupić dobre buty z wysoką chlewką, elastyczne, dużo sadzac dziecko w siadzie skrzyznym, boso po piasku i trawie, po domu w dobrych butach. Kazał cwiczyć stopki poprzez chodzenie na paluszkach, na zewnętrznych krawędziach stóp.
forever_young
Niemłoda mama Młodej
Młodej też "lecą" troszkę nogi do wewnątrz, szczególnie prawa. Neurolog zalecił buty ze sztywną piętą, ortopedę mamy w czerwcu.
Mrsmoon - właśnie te szmaciaki kropeczkowe mi się podobają Tylko ten różowy kwiatek... A te z Befado wcale nie chłopięce jak dla mnie - faktycznie kolorystyka dziewczęcych.... hmmm.... oczojebna...
Mrsmoon - właśnie te szmaciaki kropeczkowe mi się podobają Tylko ten różowy kwiatek... A te z Befado wcale nie chłopięce jak dla mnie - faktycznie kolorystyka dziewczęcych.... hmmm.... oczojebna...
reklama
Podziel się: