reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zakupy - opinie, recenzje

u nas miało nie byc kupowane w tym roku prezentów, siostra z mężem nic nikomu (oprócz chrzesniaków) nie kupuje bo krucho u nich z kasą
rodzice i babcia dadza pewnie kase - wiec zwróci mi sie za sanki i to bedzie jako prezent dla Matiego
tesciowie napewno nic nie kupią ani nie dadza, wiec my tylko kupimy po mikołaju czekoladowym

My mielismy nic nie kupowac ale ostatecznie jeszcze nic nie uzgodnilismy, wstepnie jest wersja ze cos kupujemy - rodzice sa na każdą prośbe, przyjezdzaja, pomagaja, wożą mnie albo G. gdy potrzebujemy i samochodu nie mam/ lub G. trzeba do pracy zawiesc wiec postanowilismy tatcie kupic dekoder bo i tak bedzie musiał kupic w zwiazku z cyfryzacja, a mamie myslimy o telefonie na karte bo sama wspominałą ze by chciała (teraz tylko dzwoni z domowego i rachunki maja koszmarne)
siostra moja dostanie bluzke-tunike
zostaje babcia nie mam pojecie co jej kupic :confused: we wczesniejszych latach dostała kilka ksiazek o Papiezu, świetych itp w tematyce religijnej a teraz nie wiem :confused:
szwagier ?????? nie mam pomysłu
poratujcie <prosi>

reklama
no u mnie jeszcze ewentualnie jak nie zdążę z kalendarzem to mamie kupię biografię D. Wałęsy - trasiu czytała Twoja Mama?
kasiu ja to samo zaproponowałam rok temu, ale okazało się, że dorośli też chcą prezenty...:sorry2:

mamoM a jaki zawód ma szwagier? ma jakieś hobby?

Ostatnia edycja:
martadelko u nas dorosli tez by pewnie chcieli tylko nas na swieta bedzie 10 osob doroslych i piatka dzieci )najblizsza rodzina) i finansowo po prostu tego nie ogarniamy... rok temu kupilismy rodzicom wbrew umowie i bylo im przykro, ze tak ich podeszlismy :-(

kasiu
to u nas 7 dorosłych osób i dwójka dzieci więc trochę mniej niż u Was, ja jestem zdania, że na ten moment prezenty poowinny być tylko dla dzieci. Jak chciałabym coś kupić np. mamie to są Jej ur, imieniny, dzień mamy a tak to trzeba myśleć... M. też przecież mogę coś kupić i dać w domu jak bedziemy sami.

martadelko nie czytała o Danucie W. ale raczej kupiłabym coś mniej oklepanego. Chociaż teraz czytała biografię Curie-Skłodowskiej i ogromnie jej sie podobała więc to moge polecić. Choć jak wiadomo gusta są różne.
Mama interesuje się też starożytnymi kulturami, w zeszłym roku kupiłam jej książkę Pawlikowskiej z wyprawy do "zaginionych światów", ponoć ekstra. W ogóle fajnie jest kupować prezenty osobie, która lubi książki, bo jest duży wybór:) Ja chętnie bym książki dostała, byle nie za dużo bo musze zdążyć rpzeczytać przed porodem:-D

mamoM u nas to samo ustalenie - nie kupujemy prezentów wszystkim, tylko chrzesniakom. nas na wigilii jest 15 osób, każdemu kupić prezent to dla nas finansowo nierealne. Ale nie kupujemy też dla rodzeństwa. Z jednej strony mi bardzo szkoda, bo to takie miłe, uwielbiam kupować prezenty. W zeszłym roku robilismy losowanie w rodzinie kto komu kupuje żeby kazdy coś dostał. W tym roku nawet nie było kiedy i komu się tym zająć.

ehhh, ja mam jak trasia, żeby finansowo to było realne to bym chętnie kupowała wszystkim :) uwielbiam wymyślać prezenty osobom, które dobrze znam :)

właśnie mamoM napisz coś więcej o szwagrze i babci, może coś wymyślimy... bo tak bez żadnych info to ciężko... no i w jakim przedziale cenowym szukasz? to ma być coś symbolicznie czy konkretniej?

kasiawilde no ze szwagrem to ciezka sprawa, bo on specyficzny jest :eek: takie ma dziwne usposobienie, nie przepada za rodzinnym siedzeniem, najlepiej z moja siostra u nich, lub przed kompem lub w garazu przy czyms dłubac, a juz najlepiej o gdzies ciagle jezdzic...
wiec juz nie wie, moze zrzuce to na G. zeby mu cos wymyslił do majsterkowania...
a babcia ma ponad 80lat i jak pisałam nadal lubi czytac, w poprzednie lata kupowałam jej ksiazki o tematyce religijnej i wiem ze była zadowolona`
ale czy znowu sie powtarzac? :confused:

Hejka, ja kupuje prezenty cały rok jak mi się coś podoba i jest w dobrej cenie oraz w miarę uniwersalne. Dla Mamy mam pidżamę, Dziadków Młodej jakies drobiazgi typu świeczki, kosmetyki, dla Rodzinki do której jadę po świętach okazałe ozdoby choinkowe, drobną biżuterię itp. Tylko się szarpnęłam dla Taty Młodej za książkę za ponadz 100 zł - mi się barrdzo podoba - ale to prezent od Krysi będzie.

Ja mam do obdarowania ponad 20 os, u nas prezenty robi się wszystkim- takie od 50 zł wzwyż a dla dzieci swoich wiadomo droższe i dla małżonków, rodziców. Ale my takiej kasy nie mam, więc Michałowi i Miesiowi porządne prezenty a z mamą umówiłam się na muzykę ( mam zgrać jej na płytki) i wymyśliłam, że moi dziadkowie, nasi rodzice i niania dostaną puszki a w środku zdjęcia Mieśka będą. Na taki prezent każdego stać ( zwłaszcza, że puszka+ zdjęcia na parę) a liczy się pamięć i to żeby się postarać a nie za ile. Zresztą nie wiem czy coś jest w stanie ich bardziej ucieszyć niż zdjęcia Miesia:szok::-D

Shabby chic METALOWA PUSZKA skandynawska 05906M (2842315146) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Shabby chic METALOWA PUSZKA skandynawska 05906S (2842312967) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Shabby chic METALOWA PUSZKA skandynawska 05906L (2842316586) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Chrześnicy i jej bratu książki kupiłam.

reklama
mamoM jeśli babcia zadowolona i nie masz innego pomysłu to myślę, że uderzaj w to co znane i lubiane i powtarzaj się :) może nawet na to liczy? co do szwagra to może rzeczywiście Twój G niech coś wymyśli, a jak nie to może symbolicznie jakiś gadźet do komputera, kiedyś kupiłam na toys4boys czy jakoś tak... rozgałęziacz usb z podgrzewaczem do kawy :-D działał kiepsko, ale mój ex - programista był zadowolony :szok:

forever ja też tak czasem robię, że nieważne kiedy jak już coś mi się uwidzi na prezent to kupuję, a potem może i pół roku schowane leżeć ;-) problem mam jedynie z tym, że jeśli to rzeczywiście coś fajnego/trafionego to nie wytrzymuję i daję bez okazji.. a jaka książka od Krysi będzie?

Do góry