reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zakupy - opinie, recenzje

uff mlody wlasnie usypiany :) bylismy u taty w pracy na chwilke i na zakupach :) teraz kladziemy mlodego bierzemy kanapki z makrela i piwko i idziemy do sasiadow grac w gry planszowe :)

powiem wam ze latwiej bylo mi zostawic mlodego z elektroniczna niania jak byl malutki niz teraz - chociaz i tak śpi i sie nie budzi :-D

reklama
rozpędziłam się coś na zabawach z dziećmi, ale wklejam tutaj:

a ja przy okazji zamawiam hurtowo książki dla Kubiego na mikołajki/święta/bez okazji... bo zaczęły się pytania co mu kupić, no i pomyślałam, że od każdego do prezentu dostanie dodatkowo knigę jakąś małą :) i zajmuję się tym od tygodnia, ale mam deadline, dziś 20.00 zamawiam :) i w związku z tym ponownie pytam co możecie polecić? oprócz już wspominanych?

na pewno wybiorę mu coś z obrazków dla maluchów, ale tych większych... ostatnio odziedziczył taką:
Gry i zabawy dla najmłodszych. Obrazki dla maluchów, Emilie Beaumont, Nathalie Belineau - Firma Księgarska Olesiejuk Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością S.K.A.
i jest świetna! uwielbia, chociaż to coś dla starszych dzieci, na pewno posłuży na kilka lat...

my do tej pory mamy raczej tradycyjne książeczki, a chciałabym coś z okienkami itp. możecie coś polecić?

zakoszykowałam już polecane:
Kolory. Magnesy. Zabawa + Nauka, praca zbiorowa - Firma Księgarska Olesiejuk Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością S.K.A.

zamierzam też zakupić książeczkę miłą w dotyku, ale tam gdzie będę zamawiać są tylko 'tajemnice zwierząt'

co do polecanych zakamarków to wielkiego wyboru nie mam, bo szukam jednak tych całokartonowych...

dajcie znać co u Was nowego?

(a nawiasem mówiąc co Wy na specjalny temat o książeczkach?)

a i jeszcze chciałam spytać czy macie jakieś opinie na temat tej serii granna:
GRANNA - ZESTAW 6 GIER + Gratis SAMSAM Warszawa (2736670264) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

grannę znam i uwielbiam, ale mam doświadczenia tylko ze starszakami, tej serii na żywo nie widziałam i wiem, że na wiele rzeczy nasze maluchy będą za małe... ale memo przecież może na razie być na zasadzie dobierania par itp? jak myślicie?

albo czegoś co się zowie CzuCzu?

poza tym czy ktoś ma matę wodną Tomy? jakieś opinie? chyba moon chciała kiedyś zakupić?

czy spotkałyście się kiedyś z mozaikami firmy quercetti?

wiem, że jeszcze wcześnie ale rodzina zaczyna pytać o prezenty mikołajkowe/gwiazdkowe, my niestety jesteśmy spłukani, więc pewnie coś symbolicznie tylko będzie... więc chcę im podpowiedzieć jakieś fajne/konkretne rzeczy..

Kasiawilde - no fakt czas pomyśleć o Mikołaju - małym, bo na dużej dostanie pewnie domek dla lalek, leży już dobre 6 miesięcy i czeka na okazję. A znowy Młoda ma tony książeczek i wciąż dostaje... Ale te z magnesikami... :-p

no właśnie patrzyłam na te mozaiki
a one nie sa dla starszych dzieci własnie w wieku Ninki andariel?

macie juz pomysły na prezenty świateczne?

moze któras doradzi co mozna kupić dziewczynce 7-8lat pod choinkę?

mamoMATIEGO - uważam, że mozaiki są dla nieco starszych dzieci od naszych; może raczej przyszłościowo warto sobie zażyczyć pod choinkę? bo nieraz sporo osób chce coś podarować, pytają co i wtedy można rzucić hasłem czy - lepiej - linkiem:tak:
ja też mam teraz problem co chcieć; zabawki mnie nie kręcą jakoś szczególnie, chyba pozostają książki, puzzle itp. Najbardziej przydałyby się nam np. bańki bezogniowe, no ale raczej ciężko to podciągnąć pod kategorię "prezent dla dziecka od Mikołaja":-D

dzięki kobitki!

forever to ja poproszę top listę z tony książeczek Krysi :)

andariel, a jaką macie? nie jest trudno wkładać te 'gwoździe'?

mamoM u ​nas dla siedmiolatki wspólnie z babcią zakupiony został zestaw monster high stwórz własnego potwora, bo od wakacji jęczy o te obrzydliwe lalki, a tu przynajmniej trochę kreatywnie...

Andariel - bańki bezogniowe ?:szok:
Co do rzucania linkiem to widziałam ostatnio parę fajnych rzeczy w Ikea dla dzieciarni.
Kasiawilde - top listę moją czy Młodej ? W sensie najbardziej zaczytane czy takie co mi podchodzą ?

reklama
Do góry