reklama
No, a ja zupełnie z innej beczki. Wiem, że u nas już raczej wszyscy przesiedli się na większe foteliki i to dość dawno, ale czasem ludzie szukają na takich wątkach opinii więc postanowiłam wyrazić swoją. Pewnie my byliśmy ostatnimi z czerwcowych maluchów zmieniających foteliki samochodowe, bo zrobiliśmy to dopiero w połowie września. Po wielu debatach, kalkulacjach i lekturach (polecam stronę fotelik.info :: foteliki samochodowe dla dzieci) zdecydowaliśmy się na fotelik montowany tyłem do kierunku jazdy. Wybór padł na Graco Belogic i jestem mega zadowolona! Moje obawy nie potwierdziły się - Natalka lubi w nim jeździć, siedzi wysoko - wszystko dobrze widzi i może obserwować,no i miejsca na nogi jest dużo. Poza tym montaż wcale nie był tak skomplikowany jak wszyscy straszą. Wyciągnęliśmy tylko dodatkową wkładkę na główkę, bo wygodniej się bez niej Natce śpi. Jednak najważniejszą sprawą dla mnie była kwestia bezpieczeństwa i niestety mieliśmy okazję przetestować fotelik:-( Jadąc z Natalią do szpitala wjechała w nas kobieta z dużą prędkością. Całe szczęście, że mamy z tyłu hak więc samochód ucierpiał mniej i my pewnie dzięki temu również. Strzał był jednak bardzo silny. Ja dwa tygodnie chodziłam z kołnierzem, mój mąż miał nadwyrężone mięśnie karku, natomiast Natalka wyszła praktycznie bez szwanku (miała drobne pęknięcia naczynek przy ramionach - gdzie przytrzymały ją pasy). Lekarz powiedział, że to właśnie dzięki fotelikowi i temu, że jechała tyłem udało się uniknąć poważnych obrażeń. Dlatego teraz bez jakichkolwiek wątpliwości mając podjąć jeszcze raz decyzję dotyczącą zakupu zdecydowałabym się na fotelik montowany tyłem.
katamisz
Fanka BB :)
Setanka już pisałam ale powtórzę się i tu...DZIĘKI BOGU NIC POWAŻNIEJSZEGO SIĘ WAM NIE STAŁO!!My mamy fotelik bardzo poodbny do Waszego ale w testach wypadał chyba słabiej.Też szukałam fotelika do 18 kg gdzie dziecko posadzę tyłem do kierunku jazdy niestety fotelik mamy Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://www.smerfusie.pl/images/items//768/jane_fotelik_racing_team_j07_4538_pro_big.jpg a Gracja siedzi tylko i wyłącznie przodem do kierunku jazdy inaczej są cyrki bo się wścieka ,że nic nie widzi...
no dziś koniecznie jeszcze bardziej je naciagnę, co do fotelika to kiedyś wklejałam linka, kurcze nie pamiętam firmy ale ten co kupilismy to teraz leży w piwnicy (okazało sie, że troche za duzy przedział kilogramowy wzięlismy), teraz uzywamy pożyczonego, o wiele bardziej wygodniejszy dla Emi plus do spania sie rozkłada, nazwy też nie pamietam...
reklama
Podziel się: