reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zakupy - opinie, recenzje

reklama
traschka w rękach się rozciągają, ale co z tego jak założe je Matiemu to mu sie zsuwaja...

to ja juz nie wiem czemu moje sie pokurczyły... :confused:
a napewno sie skurczyły, bo kupione miały długości 48cm a teraz po praniu ledwo 39-40cm.... :baffled:

heh forever no niestety ja jak patrzę na różnice w cenach UK-Pl jeśli chodzi o ubranka dla dzieci to niestety ale najczęściej tak bywa :( tam zdarzało mi się kupować firmowe dwupaki bodziaków itp za 3-4 funty, tutaj cena tych samych to 29zl za jeden :/ a jak przy tym porównasz ich minimalne zarobki z naszym minimum to w ogóle...

a tak w ogóle jeśli chodzi o recenzje, to u nas od kilku tygodni wielkie codzienne hity:

- tablica magnetyczna, taki znikopis... mamy taką najzwyklejszą z pięcioma 'stempelkami', coś takiego:
DUŻY ZNIKOPIS Z ŻYRAFĄ TABLICA MAGNETYCZNA 45X32CM (2689972662) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
ale prostsze i tandetniejsze (nie chce mi się szukać :p tym bardziej, że nasza wygrzebana w piwnicy, więc pewnie kilkuletnia ;) i Kubi bawi się po kilka razy dziennie, "rysuje", stempelkuje, stempelki przyczepia do lodówki, kuchenki, grzejników, a w chwilach kryzysu nawet zaczyna używać ich jako smoczek ;)
w każdym razie prosta zabawka, stosunkowo tania, a u nas jeden z absolutnych hitów :)

- kredki: codziennie po kilka razy! mamy takie:
CRAYOLA kredki świecowe JUMBO 24 sztuki 18,99 zł (2688632330) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. z jakością średnio, trochę nam się powyginały i ze 2 już połamały, ale to pewnie efekt pozostawienia na słońcu pewnego letniego dnia ;) ale mały je lubi :p
mamy też ołówkowe trójkątne, chyba takie:
KREDKI BIC KIDS ECOLUTION trójkątne tania wysyłka (2693887227) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
rysuje się już trudniej, ale młody dzielnie walczy :)
a uwielbia wręcz mazaki, mamy crayola jakieś, łatwo zmywalne, ale wyrzuciłam pudełko, w każdym razie tu mały jest umalowany cały, szczególnie rękawy :p ale bardzo mu się podoba, maluje się łatwo, efekt bardzo wyraźny... tylko to przy 100% uczestnictwie mamy i wielkim bałaganie, ale radość ogromna...

no i w związku z tym się zastanawiam czy nasze maluchy są już wystarczająco duże na ciastoline? malowanie palcami? itp? może możecie coś polecić?

dodam jeszcze, że kredki i mazaki kupiłam w tesco, są wyprzedaże na szkolnych rzeczach kredki i mazaki kosztowały chyba 5zl sztuka, blok A3 chyba 1,25zl... wiec polecam się wybrać :)

reklama
Kasiawilde - takie ceny w Mothercare na b. dużej wyprzedaży tylko:-( Co do rzeczy do rysowania to po wakacjach kredki świecowe nie są grane bo już w domu bez opieki ani rusz a ja się tego nie podejmuję :no: Wrednie myślę, że może w żłobku sobie podziałać :sorry: A na myśl o flamastrach, nawet zmywalnych, to mi ciarki przechodzą po plecach....:eek:

Do góry