a tak w ogóle jeśli chodzi o recenzje, to u nas od kilku tygodni wielkie codzienne hity:
- tablica magnetyczna, taki znikopis... mamy taką najzwyklejszą z pięcioma 'stempelkami', coś takiego:
DUŻY ZNIKOPIS Z ŻYRAFĄ TABLICA MAGNETYCZNA 45X32CM (2689972662) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
ale prostsze i tandetniejsze (nie chce mi się szukać
tym bardziej, że nasza wygrzebana w piwnicy, więc pewnie kilkuletnia
i Kubi bawi się po kilka razy dziennie, "rysuje", stempelkuje, stempelki przyczepia do lodówki, kuchenki, grzejników, a w chwilach kryzysu nawet zaczyna używać ich jako smoczek
w każdym razie prosta zabawka, stosunkowo tania, a u nas jeden z absolutnych hitów
- kredki: codziennie po kilka razy! mamy takie:
CRAYOLA kredki świecowe JUMBO 24 sztuki 18,99 zł (2688632330) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. z jakością średnio, trochę nam się powyginały i ze 2 już połamały, ale to pewnie efekt pozostawienia na słońcu pewnego letniego dnia
ale mały je lubi
mamy też ołówkowe trójkątne, chyba takie:
KREDKI BIC KIDS ECOLUTION trójkątne tania wysyłka (2693887227) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
rysuje się już trudniej, ale młody dzielnie walczy
a uwielbia wręcz mazaki, mamy crayola jakieś, łatwo zmywalne, ale wyrzuciłam pudełko, w każdym razie tu mały jest umalowany cały, szczególnie rękawy
ale bardzo mu się podoba, maluje się łatwo, efekt bardzo wyraźny... tylko to przy 100% uczestnictwie mamy i wielkim bałaganie, ale radość ogromna...
no i w związku z tym się zastanawiam czy nasze maluchy są już wystarczająco duże na ciastoline? malowanie palcami? itp? może możecie coś polecić?
dodam jeszcze, że kredki i mazaki kupiłam w tesco, są wyprzedaże na szkolnych rzeczach kredki i mazaki kosztowały chyba 5zl sztuka, blok A3 chyba 1,25zl... wiec polecam się wybrać