To trzymamy za słowo i czekamy na focie Tymka na przewijakudobra namówiłyście mnie...poddaje sie i szukam przewijaka
reklama
forever masz zapchaną skrzynkę odbiorczą na bb
jeśli chodzi o łóżeczko turystyczne szukałam takiego z twardym przewijakiem, chociaż wcześniej byłam zdecydowana na Mamtu. Kupiłam ostatecznie łóżeczko Baby Design Dream, ma dwa poziomy i właśnie twardy przewijak. Strona producenta Babydesign Group
a co do wkładek laktacyjnych - ja zaprzestałam testowania po użyciu próbek lansinoh ze szpitala, są rewelacyjne, chociaż trochę drogie...
jeśli chodzi o łóżeczko turystyczne szukałam takiego z twardym przewijakiem, chociaż wcześniej byłam zdecydowana na Mamtu. Kupiłam ostatecznie łóżeczko Baby Design Dream, ma dwa poziomy i właśnie twardy przewijak. Strona producenta Babydesign Group
a co do wkładek laktacyjnych - ja zaprzestałam testowania po użyciu próbek lansinoh ze szpitala, są rewelacyjne, chociaż trochę drogie...
icak
Fanka BB :)
oj przewiak twardy na łóżeczku to u nas podstawa, inaczej kręgosłup byłby już całkiem do wymiany. Przewijak u nas goły, bo niespodzianki są bardzo częste po ściągnięciu pieluszki, wtedy tylko powycieram tą ceratkę i spokój. Czasami daje tylko tetre pod buźkę.
U nas łóżeczko to już tylko jako podstawa pod przewijak robi, bo Hanka za nic w świecie nie chce w nim leżeć ani w dzień, ani w nocy-oby to się zmieniło, bo pożycie małżeńskie zaniknie
U nas łóżeczko to już tylko jako podstawa pod przewijak robi, bo Hanka za nic w świecie nie chce w nim leżeć ani w dzień, ani w nocy-oby to się zmieniło, bo pożycie małżeńskie zaniknie
katamisz
Narazie jesteśmy na Nan Pro 1 ale obawiam się ,że jutro(idziemy do lekarza) i dostaniemy Beilon Pepti.Od dwóch dni Gracja jest na samym MM i tak mi ciężko :-(czuję się chwilami jak wyrodna matka:-(A z drugiej strony nie moja wina ,że tak mało mleka produkują moje piersi no i mała tak bardzo nie cierpi na kolki...
U nas podobnie łóżeczko robi za suszarkę na ręczniczek małej i podstawkę pod przewijak.Czasem w dzień uda się jej przespać kilka godzin ale w nocy )z własnej wygody) usypia ze mną i tak śpimy sobie razem całą noc.
Tak tylko ha to na alergie a jak małuch nie ma alergi to lepiej podawac zwykłe. Narazie na noc dostaje Gerbera - w szpitalu pielegniarka mowila, ze mamy polecaja.
Sama nie wiem co mam robic.
Zazdroszcze ci takiego spiocha.
Sama nie wiem co mam robic.
Zazdroszcze ci takiego spiocha.
Aestima
Gosia, tu u rodziców mu się pozmieniało- śpi dużo, w dzień najczęściej w sadzie. A jak nie śpi, to gada, obserwuje, śmieje się, probuje piąstki do buźki wkładać. Normalnie skok rozwojowy na całego.
Odnośnie mleka- mi powiedziano, że ha to profilaktycznie - zeby zmniejszyć ryzyko alergii a jak juz mamy do czynienia z alergią to nutramigen albo pepti... Położna odradzala mleko z hippa
Odnośnie mleka- mi powiedziano, że ha to profilaktycznie - zeby zmniejszyć ryzyko alergii a jak juz mamy do czynienia z alergią to nutramigen albo pepti... Położna odradzala mleko z hippa
forever_young
Niemłoda mama Młodej
Mrsmoon - dzięki, już wyczyściłam. :-)
I jak łóżeczko ? Dlaczego nie Mamtu ? Zadam może głupie pytanie - czy ono ma materacyk w zestawie ? Bo raczej wątpie, że się ładnie złoży :-(
Icak - dla mnie jakoś ceratka jest zbyt nieprzyjemna w dotyku a co do niespodzianek jeśli nie jest to bonus w trakcie przewijania to już jakoś ogarniam. Ja Młodą b. rzadko biorę do łożka i to tylko w nocy, właściwie nad ranem bo śpię wtedy na baczność, a tak to kołyska i tyle.
Katamisz, podziwiam Cię, że wygodniej jest Ci z Malutką w łóżku.
Nie próbowałaś pić herbatek laktacyjnych aby mieć więcej mleka ? Ja czasem robię na zimno Hippo a po Bocianku mocno mnie brzuch bolał :-(
I jak łóżeczko ? Dlaczego nie Mamtu ? Zadam może głupie pytanie - czy ono ma materacyk w zestawie ? Bo raczej wątpie, że się ładnie złoży :-(
Icak - dla mnie jakoś ceratka jest zbyt nieprzyjemna w dotyku a co do niespodzianek jeśli nie jest to bonus w trakcie przewijania to już jakoś ogarniam. Ja Młodą b. rzadko biorę do łożka i to tylko w nocy, właściwie nad ranem bo śpię wtedy na baczność, a tak to kołyska i tyle.
Katamisz, podziwiam Cię, że wygodniej jest Ci z Malutką w łóżku.
Nie próbowałaś pić herbatek laktacyjnych aby mieć więcej mleka ? Ja czasem robię na zimno Hippo a po Bocianku mocno mnie brzuch bolał :-(
reklama
katamisz
Nasza Gracja jest na Nanie w zasadzie odkąd skończyła tydzień.Bo tylko przez tydzień wystarczał jej cycek a potem było już mało i musieliśmy dokarmiać mm(do utraty mleka mojego przyczynił się w dużej mierze stres w szpitalu-tak bynajmniej sądzę bo od wtedy się zaczęło).W tej chwili od dwóch dni mała jest na Nanie i nie dostaje piersi już wcale i kupy jak były rzadko tak są raz na dzień czy dwa, z dużym wysiłkiem i moją pomocą.W dodatku silne kolki, kupki zielonkawe i wysypka na buzi(taka kaszka na czole głównie).Poza tym mój synek też był uczulony na inne mleka i jadł bebilon pepti a to podobno często genetyczne.katamisz
A dlaczego myslisz, ze mala dostanie pepti-cos jej dolega? Podobno ten apteczny bebilon jest niedobry w smaku.
Podziel się: