reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zakupy - opinie, recenzje

dziewczyny, ja kupiłam baby design dream i właśnie zmierzyłam wymiary wewnętrzne - 120x60, więc teoretycznie normalny materac powinien wejść. Niestety nie mogę tego sprawdzić, bo łóżeczko mam u rodziców a materac w domu. Aha - i ma rozsuwane okienko do wychodzenia. Ma też te kółka do wstawania, o których pisze trasia, ale Maja i bez ich pomocy wstaje

reklama
dzięki za cenne uwagi!!!
dziewczyny, sorki, ze tak skacze po tematach, ale... czy możecie doradzić którą butlę z TT kupić dla 10 m-cznego dziecka? miałaby to byc butelka np. do mleka czy kaszki, a kształt TT mi się podoba; dotąd używalam medeli calmy, ale zauważyłam, że mi się smok popsuł już (co w sumie nie powinno mnie dziwić po tak długim okresie użytkowania) i pomyślałam o zakupie czegoś większego już...
nie znam się na butelkach ani trochę! na coś mam zwracać szczególną uwagę?

andariel każde dziecko ma swoje preferencje;-) nie powiem Ci nic o butelkach TT, bo nie używałam. Za to mogę polecić, jak i pewnie kilka innych dziewczyn butelki MAM baby. Mają mięciutkie smoczki, do kaszki jest specjalny z dziurką w kształcie X. Są samosterylizujące się(te z odkręcanym dnem) i ładnie się odpowietrzają przy jedzeniu. Te bez odkręcanego dna juz trochę gorzej - czasem muszę Mai przerwę w jedzeniu zrobić, bo smoczek się do środka chowa

andariel ja używam TT i jestem bardzo zadowolona. Butelka jak butelka, rozumiem że o smoczek chodzi? :) Ja do mleka używam rozmiaru 3 a do kaszki trójprzepływowego, tego z X. Butelkę mamy o pojemności 260 i pewne jeszcze na długo wystaczy, ale są też 330.
Swoją drogą butelki MAM są cudne :)

A ja nie cierpię butelek tt, ble. Teraz mały je z niekapka 250ml lovi tylko do niego somczek lovi włożyłam ( taki po 6 m-cu, jest teżdo kaszki specjalny ale u nas kaszka łyżeczką) i potem zamienię na ten ustnik niekapkowy ( za kilka m-cy, bo troszkę za mocno leci ale do kaszki bym go używała). On ma rączki więc Miesio sobie wygodnie sam może trzymać ( chociaż on ostatnio chce zeby mam mu trzymała:-)).

http://www.akpolbaby.pl/kubki-niekapki-i-bidony/184-kubek-niekapek-lovi-250ml-5903407218311.html

A włożyłam ten smoczek:
http://www.akpolbaby.pl/6m/203-dynamiczny-smoczek-lovi-sredni-6m-5903407187211.html

Ostatnia edycja:
A byłam wczoraj w mothercare- 2 śliczne, kolorowe butelki 250 ml za 12 zł chyba ( nie pamiętam dokładnie). Podobne do MAM:tak:

Gdybym teraz miała kupić butelki, to MAM lub Avent.

reklama
andariel haha, rozbawiłaś mnie:) Ale mi się też butelki TT nie podobają, co nie zmienia faktu że jestem zadowolona a ich uzytkowania:)

Aestima u mojej mamy a aptece są butelki MAM i zawsze jak tam jestem to wzdycham... ale jedna kosztuje ponad 30zł:( Już dawno pomyślałam, że dla drugiego malucha kupię ładne butelki:)

Do góry