reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zakupy - opinie, recenzje

reklama
dzięki, forever! te łóżeczka z all. wyglądają jak to nasze obecne (tylko my mamy wersję czerwono-czarną) i właśnie do niego materac 120x60 się nie mieści (tzn. wchodzi na wcisk, jak być nie powinno); czy mogłabyś w tzw. wolniejszej chwili sprawdzić jak to jest w tym Twoim?

Aestima - nie kupiłam, bo chyba nie ma otwieranego boku, a pamiętam jak bardzo to było przydatne przy Nince; ale wyślę do nich zapytanie, bo bardzo lubię cosatto:) no i gdzieś jeszcze widziałam inny wzór, z innym napisem, ale teraz nie wiem już gdzie:-p

Andariel jak znadziesz jeszcze coś ciekawego to śmiało wklej link, ja też szukam łóżeczka turystycznego. Chcemy kupić raczej tańsze bo będzie u teściów. Ostatnio często tam nocujemy i niewygodnie nam z Marysią. Z kolei w ciągu dnia boję się ją zostawiać samą na drzemkę na dużym łóżku, bo nie chcę żeby spadła.
Mówisz, że otwierany bok potrzebny? DObrze wiedzieć:)

tak, trasiu, potrzebny, bo jak berbeć zrobi się bardziej samodzielny, to sobie sam idzie na drzemkę, nie musisz go wkładać górą do łóżeczka tylko sam sobie wchodzi (bo łóżeczko stoi juz za dnia otwarte):tak: dziewczyny, które były u mnie na spotkaniu ciężarówek w marcu może to pamiętają - Ninka poczuła się senna i się po angielsku wyniosła z imprezki samodzielnie wchodząc do łożeczka turystycznego;

jeszcze to ma funkcje fajne, choć design już zdecydowanie inny - ale nie to jest najistotniejsze; i podane wymiaru sugerują, że nie powinno być problemu z włożeniem tam materacyka dziecięcego w standardowym rozmiarze (ale akurat o to spytam sprzedawcę zanim kupię - nauczona doświadczeniem) http://www.pierwszyusmiech.com.pl/product-pol-381-Lozeczko-Delti-Lily-bez.html

Ostatnia edycja:
Zwróćcie jeszcze uwagę, który boczek chcecie mieć otwierany, mi zależało na tym, zeby to był ten długi bok, a w większości otwiera się mały...
Forever jakieś trefne to łóżeczko dostałaś, nasze nieustannie od 4 lat jest używane (obecnie w innym domu) i wsio gra!

mi ten mały w zupełności wystarczy, nawet nie wiedziałam, że duży może się otwierać; no i jak Ninka była już mobilna i sama sobie wchodziła i wychodziła z łóżeczka, to ten otwór zostawiałam otwarty (zamykałam wyłącznie w nocy), a gdyby miał to być ten dłuższy bok, ta pcja by już odpadała (bałabym się, że mi wypadnie podczas drzemki - podczas sennych fikołków);
tak się łudzę, że może po przeniesieniu do miękkiego łóżka maluch będzie lepiej spał..? tylko nie będzie zadowolony z braku szczebelków, po których się wspina w górę:/

Ostatnia edycja:
reklama
andariel w wielu łóżeczkach widziałam takie okrągłe zaczepki, specjalnie dla dziecka do wstawania. To take wiszące na paskach okrągłe pierścienie.

zebrra to chyba zależy od układu łóżeczka w domu, gdzie się je chce postawić. U nas to nie będzie miało znaczenia.

Do góry