reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze zakupy dla Maluszków :)

Kurczę ja to chyba jakaś przesądna jestem bo jeszcze nic dla maleństwa nie nabyłam. Fakt że mam ciuchy po synku gdzieś na strychu (co z tego że płeć się chyba nie pokryje i pory roku też nie bo R. urodzony na wiosnę), łóżeczko stare też gdzieś jest trzeba go tylko przemalować bo chcę białe.
Na razie planuję porządki, sen z powiek spędza mi pokój dla dzidzi. Mamy w domu na poddaszu mieszkalnym 3 pokoje, teraz nasza sypialnia i pokój syna a trzeci najmniejszy robi za garderobę, bo docelowo planowaliśmy dużą szafę w sypialni. Nie wiem czy teraz coś z tą szafą kombinować, czy na razie czekać bo łóżeczko dla maleństwa i tak będzie na początku stało w sypialni. Oczywiście rozchodzi się o kasę, bo taka szafa to pewnie ze 4 tys. a tu wydatków że cho cho.Mamy jeszcze wolny pokój na dole ale nie chciałabym przenosić na dół naszej sypialni.

reklama
Ja na razie jestem zaopatrzona tylko iwylacznie w ciuszki :) I taki pytanie do was czy ten podgrzewacz i sterylizator sa az tak potrzebne bo zastanawiam sie nad kupnem tego i nie mam zielonego pojecia
Wg mnie w ogóle nie są potrzebne. Sterylizację tak jak dziewczyny piszą robisz w garnku i sobie gotujesz butelkę czy smoczek, a podgrzewacz... zagotowanie odrobinki wody to kwestia kilkudziesięciu sekund. Zwłaszcza jak będziesz miała już przegotowaną odlaną gdzies dla dziecka, dolać odrobine zimnej i już gotowe. Także 1-2 minuty i masz mleko jakby zaszła potrzeba. A tyle to Maluszek poczeka ;)

Ja nic, nic nie mam. Kilka ubranek. Przede mną przeprowadzka w sierpniu i jak o tym myślę to skutecznie mnie to hamuje przed kupowaniem bo będę miała dodatkowe rzeczy do pakowania. Mam nadzieję, że potem wystarczy mi czasu.
To słusznie, że czekasz. Ja też bym poczekała z zakupami :)

Ja też mam tylko ubranka i pieluchy.. W sumie nic więcej, ale cały czas czytam i kompletuje listę wyprawkowa, wiem jakiej firmy zamówię butelki, smoczki, kremy, płyny itd itd tylko jeszcze ich nie kupuje, chyba że trafi się okazja to od razu, ale na razie zostawiam to na wakacje, w lipcu będziemy też wózek rezerwować i będę malować łóżeczko a i zamówię w sierpniu cały piękny zestaw pościeli 15 elementowy, już mam upatrzony :-) a kocyki zamówię lada dzień, więc jakoś to wszystko w miarę ogarniete i zaplanowane :-)
Tylko nadal nie wiem jaki kombinezon.. Taki na dwie nóżki osobno, czy tak jak w spiworku... Nie wiem też jaki rozmiar pieluch tetrowych wziąć
A pieluchy tetrowe mają jakieś rozmiary? Przecież i tak ich nie zakładasz dziecku na dupkę, tylko są do innych rzeczy przydatne. Więc rozmiar wg mnie bez znaczenia ;)

Ja nie mialam ani podgrzeeacza ani steryluzatora teraz tez nie kupuje. Butelki przelewalam goraca woda a zamiast podgrzewacza mialam cool twister zawsze stal w lodowce i w kilka sekund schladzal mi wode do pizadanej temp i teraz tez go kupie.
Laktator mialam z madeli pozyczony ale jesli bede musiala kupic to albo reczna madele albo tommee tippee bo z tt bede miec butelki przy corce sie sprawdzily.

Ja z wyprawki mam duzo musze kupiv butelki jakis jeden smoczek w razie w wanienke ze stelazem i kosmetyki ale kosmetyki i reszte kupie jak bedzir okazja albo pod koniec wakacji

Przed chwila odwiedzila mnie przyjaciolka , ktora bedzie chrzestna i przyniosla taki o prezencik :)
Chyba czytala mi w myslach, bo ten komplecik z hm mialam kupic, a do tego reczniczek z kapturkiem z ca i niedrapki a dwa smoczusie :)

Załączniki

• 1434623348492.jpg
    1434623348492.jpg
    23 KB · Wyświetleń: 43
Dziewczyny kupiłam dziś karuzele z fischer z projektorem,co Wy na to ? Dobry wybór ? Odbiore jutro wiec wkleje fotkę

Myślę ze bardzo dobry zakup ja tez mam taką po synku ze zwierzatkami lew niedzwiedz polarny i jakies dwa jeszcze afrykanskie zwierzaki jak mlody był starszy to zostawiliśmy sam projektor i zawsze sobie wlaczal jak leżał w lozeczku i patrząc na sufit zasypial☺

reklama
Do góry