reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze zakupy dla Maluszków :)

O to dobrze wiedziec :) ja z przymusu musze kupic laktator i tu takie moje pytanie czy, ktoas z was moze polecic jakis dobry? bo od stycznia wracam znowu do szkoly a nie chce dawac malemu mleka modyfikowanego tylko swoje :)

Ja w poprzednich ciążach miałam ręczny z Aventu taki LAKTATOR RĘCZNY PHILPS AVENT NATURAL + butelka (5435287462) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.teraz jeśli będe tylko potrzebowała to słyszałam że ten się chwali LAKTATOR ELEKTRYCZNY Tommee Tippee NOWOŚĆĆ wtyk PL (5423604936) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Ale sama nie wiem ,odkładam ten zakup do momentu aż uznam że jest mi niezbędny

reklama
Podgrzewacz miałam jak R.był mały i bardzo go sobie chwaliłam (dopóki mi nie spadł) na noc wsadzałam wodę żeby w razie co szybko mleko zrobić. Ale to dopiero jak zaczął wcinać modyfikowane bo jak był na cycu to taki wynalazek nie potrzebny. Potem spadł mi z parapetu i miałam problem z ustawieniem temperatury ale działał . Sterylizatora nie miałam, gorąca woda starczała.
Co do laktatora też miałam z Aventu ręczny taki jak xmamuska.

Ja też mam tylko ubranka i pieluchy.. W sumie nic więcej, ale cały czas czytam i kompletuje listę wyprawkowa, wiem jakiej firmy zamówię butelki, smoczki, kremy, płyny itd itd tylko jeszcze ich nie kupuje, chyba że trafi się okazja to od razu, ale na razie zostawiam to na wakacje, w lipcu będziemy też wózek rezerwować i będę malować łóżeczko a i zamówię w sierpniu cały piękny zestaw pościeli 15 elementowy, już mam upatrzony :-) a kocyki zamówię lada dzień, więc jakoś to wszystko w miarę ogarniete i zaplanowane :-)

Tylko nadal nie wiem jaki kombinezon.. Taki na dwie nóżki osobno, czy tak jak w spiworku... Nie wiem też jaki rozmiar pieluch tetrowych wziąć

Ja mam tylko to co po synku, czyli niby wszytsko, ale pewnie trzeba sie dokladnie rozejrzec i pomyslec czego brakuje, choc mysle ze kolo sierpnia bede sie tym martwic

Akatsuki no my z lozeczkiem tez musimy pomyslec, ja mam dla Niczka dorosle łózko, bo juz kupilam haha ale musze dokupic barierki, wiec moze bedzie juz w takim doroslym spal, albo na poczatek zostanie w swoim a maluch bedzie spal w kołysce

wirginia ja sterylizatora bym chyba nie kupowala, jak dla mnie zbedny wydatek, co do podgrzewacza to mam po siostrze, ale nie uzyłam ani razu, bo karmilam piersia i moj synek smoka do ust nie wziął, ale jak masz zamiar odciagac to moze warto. Co do lakatora ja miałam elektryczny firmy Medela, fajny ale troche drogi, sama nie wiem czy bym kupila, ale siostra mi oddala, bo jej synek nie ssał piers, wiec pol roku sciagała i dla niej taka inwestycja była opłacalna, mi sczezre mowiac to nie chcialoby sie tak sciagac :/ laktator to dobra rzecz nawet na zastoje

malinka sama nie wiem aki spiworek, a co do pieluch to chyba nie ma roznicy, ale moze wieksze wygodniejsze

Używałam laktator i żałuję że tak późno go kupiłam. Przy nawale bardzo by mi się przydał. Później jak nie miałam siły wstawać w nocy to mąż karmił mała moim mlekiem. Teraz kupie wcześniej, najwyżej sprzedam nieużywany. Miałam medela mini Electric. Teraz chciałabym inny ale nie wiem jaki. Myślałam nad lovi prolaxtis ale obawiam się ze same pozytywne opinie w necie są podplacone bo większość z nich była testowana przez dziewczyny

To tylko mnie utwierdzacie w przekonaniu, ze jednak ten sterylizator to zbedna rzecz :)
A niestety tak jak pisalam laktator i tak musze kupic i tak bo nie chce odstawiac niespelna 3 miesiecznego dziecka od mleka matki
Dzieki za doradzenie :)

Szczesliwa ja o fimie lovi slyszalam malo dobego, ale ja niedoswiadczona w tych tematach wiec kieruje sie tylko opiniami innych :)

Dziewczyny kupiłam dziś karuzele z fischer z projektorem,co Wy na to ? Dobry wybór ? Odbiore jutro wiec wkleje fotkę

Miałam 9 lat temu i polecam. Sprawdziła się bardzo. No i super cenę wychaczyłaś :)

Co do laktatora miałam medelę a teraz chcę nuka tylko muszę o opinniach poczytać.... ImageUploadedByForum BabyBoom1434614381.139584.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1434614381.139584.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1434614381.139584.jpg
    18 KB · Wyświetleń: 45
Ja nie miałam ani sterylizatora, ani podgrzewacza ani laktatora ale to dlatego, że moje obie córki ssały pierś przez 20 miesięcy. Żadnych herbatek nie brały do ust a wodę piły przez niekapki. Także nawet butelki oddawałam w sumie nieużywane. Dlatego teraz na razie w nic się nie zaopatrzę z tych rzeczy bo nie wiem czy będą mi potrzebne.

reklama
Ja, wyrodna matka, nie zamierzam karmić piersią, ale podobno i tak laktator potrzebuję na wypadek gdybym miała dużo mleka... Pożyczę chyba od koleżanki... :zawstydzona/y:

Podgrzewacz do mleka mam, firmy beaba, fajny jest bo się ustawa się nie czas tylko pojemność butelki. Nie wiem jak jest w innych... :-D

Do góry