reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze zakupy dla Maluszków :)

reklama
Sysia ja mialam przy Mai ta duza o ktorej pisze xmamuska, ale mi bylo z nia bardzo goraco... i ciezko bylo mi sie przewracac, ale jak zasnelam pierwszym snem to super mi sie spalo... po porodzie nie uzywalam jej juz do karmienia bo mi bylo niewygodnie tak karmic, jakos wolalam dzieciatko miec w ramionach wiec oddalam te poduche kolezance co w ciazy byla. Teraz nie kupuje kolejnej bo wiem, ze i z poducha 2 ostatnie miesiace ciazy bylo ciezko spac i spalam po 4h na dobe... i teraz pewnie bedzie tak samo... ale ogolnie poduchacdo spania byla wygodna, tylko najgorsze to przekrecanie sie z boku na bok...

Sysia ja Ci moge polecic poduszke kojec firmy mothercare, jest porządnie wykonana i dobrze wypelniona. Ja ze swojej ciagle korzystam, do spania, do siedzenia, czasem jak mam straszny bol ledzwi ti jest miim wybawieniem :)

Dziewczyny czy sterylizator avent i podgrzewacz samochodowo domowy happy family za 60zl oba, warto?
chociaz doczytalam ze ten podgrzewacz moze byc jako sterylizator, to chyba za 30zl warto go wziac?

Ostatnia edycja:
Blair ja przy poprzednich dzieciaczkach nie kupowalam ani staryluzatora anj podgrzewacza, karmilam piersia i te sprzety gyly mi zbedne... ale jesli bedziesz karmic mieszanka to mysle, ze jak najbardziej bedzie to przydayne :)

Maran chcialabym karmic piersia, tylko nie wiem czy sie uda, bo moja Mama nie miala pokarmu ani przy mnie ani przy Bracie
a to jeszcze sie zastanowie ;)

Ostatnia edycja:
Blair nastaw sie, ze bedziesz karmic i tak ma byc... kiedys za czasow naszych mam kazda mowila, ze pokarmu nie miala bo taka byla filizofia, ze dzieci mialy w nocy nie jesc i zabierali te dzieci od matek na noc i o 22 dawali ostatnia butle a nastepne jedzenie dla noworodka o 6 rano, wiec dzieci sie darly z glodu a oni ich przepajali woda ;) no a laktacja zamiast sie rozkrecac zanikala, do tego kobieta wracala do domu, nie bylo pampersow wiec pranie pueluch na jej glowie do tego moze jeszcze starszecdzieci i dom wiec nie mialy czasu by siedziec z noworodkiem i go karmic co chwila acdziecko sie darlo bo 3h wytrzymac nie moglo do nastepnego karmienia wiec pokarm zanikal a kobieta wymeczona dawala mleko z butli i miala spokoj na 3 godziny :) moja msm tez mowila, ze nie muala pokarmu, tesciowa to samo i tak prawie kazda twierdzi...

moją Mame wlasnie bardzo meczyli zeby karmila, ale nie miala faktycznie pokarmu od poczatku. Na razie nie bede kupowala, w razie potrzeby sie kupi na biezaco

reklama
Do góry