reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zakupy dla Maluszków :)

dream 1 są od 2-5 kg, spokojnie przez 1 miesiąc mozna uzywać,
chciaz u mnie nie wiadomo bo jak tak będzie przybierał na wadze to może 5 kg będzie miał jakbędzie miał tydzień :szok:

reklama
Ja kupilam 2 opakowani 2jek i narazie nie kupuje bo nie wiem czy malej pieluchy podpasuja czy nie beda uczulac itp. Jakby co to na bierzaco bede dokupywac bo tego towaru wszedzie pelno to wysle meza i przyniesie co trzeba ;)

Kurcze może ja też bym kupiła jak takie super ceny ale w ogóle się nie zastanawiałam nad tym jaką serie i jaki rozmiar i ile sztuk? Jak Wy kupujecie? Nie lepeiej poczekać aż będzie bardziej wiadomo jaką wagę dziecko będzie miało po porodzie? Bo te rozmiary to są takie ( z tego co pamiętam ) że od 3kg to już rozmiar 2.

A ja w końcu się wzięłam w garść i zamowiłam łóżeczko :D mam nadzieję że będzie dobre bo nie widziałam go na żywo a opinii w internecie brak.

Pokaz lozeczko :-)

Ja mam Pempersy kupione i u mnie wyglada to tak:

1 paczka rozm 1 (3-5kg)
2 paczki rozm 2 (3-6kg)

Tylko ja te sensitive zdaje sie kupilam.

Kamila ja chciałam jasne drewniane łóżeczko z szufladą, jak najbardziej klasyczne i solidnie wyglądające. Jako, że mój L musiał dodać jakieś wymaganie od siebie to musiało mieć szufladę na prowadnicach a nie na kółkach.
Wybór padł na Hyzio z Jardrew, opcja 3 czyli 3 wyjmowane szczebelki z szufladą, kolor słomka. Póki co jestem zadowolona, zobaczymy czy mi się nie zmieni jak przyjdzie :p

Screenshot_2015-08-17-20-17-21-1.jpg

Załączniki

• Screenshot_2015-08-17-20-17-21-1.jpg
    Screenshot_2015-08-17-20-17-21-1.jpg
    22,2 KB · Wyświetleń: 73
bylismy z G w lidlu nasza rozmowa:
- to te?
- tak tylko sie zastanawiam czy wziac jedna paczke czy dwie
- no oszalalas tu jest 68sztuk! jedna wystarczy!
- no tak na tydzien z kawalkiem
- przesadzasz!!!
- G u noworodkow zchodzi ok 8 nawet do 10 pieluch dziennie
- ta jasne...

nie dyskutowalam dalej, ale juz widze jak bedzie latal po kolejne opakowania hehe

Ja z pieluch mam

paczkę sensitiv 3-5 kg
paczkę normalnych pampersów 3-5 kg
paczkę pampersów 4-6 kg

i na razie nic nie dokupuje bo nie wiem właśnie jaki młody się urodzi

reklama
Dbdg ja mam małe mieszkanie i mały też nie będzie miał narazie swojego pokoju więc chcąc zaoszczędzić miejsce zamówiłam łóżeczko z szufladą pod kolor mebli tych co mam i komodę pasującą do zestawu. Przewijak dokupię nakładany na łożko. Później jak mały będzie miał swój pokój to będziemy myśleć o meblach takich już na dłużej.
Musisz pomyśleć jakie będziesz mieć meble dla siebie i czy nie upchniesz tam ubranek małej. Napewno uda Ci się coś fajnego wymyśleć.

Do góry