reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zakupy dla Maluszków :)

reklama
O tak te moje huggiesy wyglądały
8747b1416572516988ea92d49b4126e0.jpg

Wysłane z mojego LG-D390n przy użyciu Tapatalka

A ja znów byłam zadowolona i z tych newborn i z takich super dry w niebieskim opakowaniu. Minusem były urywające się rzepy, ale to tylko w sumie mój miał z tym problem :)

Za to nie lubilam bardzo bialych pampersow. O matko ta siatka mnie wykanczala. Tak to się do dupki kleiło. Brr.
Zielone już były bardzo ok :)

Wysłane z mojego LG-D390n przy użyciu Tapatalka

Kurcze może ja też bym kupiła jak takie super ceny ale w ogóle się nie zastanawiałam nad tym jaką serie i jaki rozmiar i ile sztuk? Jak Wy kupujecie? Nie lepeiej poczekać aż będzie bardziej wiadomo jaką wagę dziecko będzie miało po porodzie? Bo te rozmiary to są takie ( z tego co pamiętam ) że od 3kg to już rozmiar 2.

Chyba podjadę i kupię jedno opk. 2. Do szpitala kupie chyba te mniejsze z białej serii. Tam jest 33szt. na 2-5kg. To powinno akurat na szpital starczyć a w domu to już będę próbować z tymi zielonymi 2. Dobry plan?

Dziewczyny to chyba zalezy tez nie tylko ile dziecko wazy, ale jak jest zbudowane. Moj wazyl 3,5 i ja uzywalam 1 przez pierwszy miesiac, 2 przez drugie miesiac i pzoniej 3. Takze teraz planuje kupic 6 opakowan 1 (tych po 43 szt) i ze 3 opakowania 2 (tych z lidla jak uda mi sie wieczorem upolowac ). Taki mam plan :)

A huggiesow niecierpiałam. Mialam jedna duza paczke i strasznie sie meczylam z nimi, przeciekały bardzo.

Colly, ja też do szpitala białe 1 kupiłam. Potem zobaczę. Z Hanią przeszłam na zielone bo białe nam notorycznie przeciekały (chociaż bardzo często zmieniłam ).

ja tych białych tez nie lubiałam

U mnie na stronie szpitala jest napisane, żeby wziąć pieluszki z wycięciem na pępek, dlatego pytam.

Ja chciałam kupić Pampers takie właśnie biało-złote opakowanie. Nie polecacie?

reklama
Myślę, że wycięcie na pępek nie jest bardzo istotne, bo zawsze można lekko podwinąć pieluszkę. Ale powiem Wam jak pamiętam, że przy Rózi używałam rozmiaru 1 (tak jak Kasik), mimo że ona ważyła 3,4kg. One są chyba do 4kg? To zależy od budowy dziecka. Od obwodu brzuszka i czy ma nóżki baleroniki czy chudzinki. Zamierzam kupić jedną większą paczkę, wydaje mi się że wówczas sobie zobaczymy czy kupowac kolejną też 1 czy przejść na 2. Zwłaszcza jak Olek wyjdzie szybciej po wyjęciu pessara to już tym bardziej pójdę w te "1"...

Do góry