reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarzy, badania, USG i porady.

reklama
Hej
Poszłam wczoraj na wizytę, bo tak jak Wam pisałam, niepokoiły mnie bóle brzucha.
Dobrze zrobiłam, że poszłam, bo okazało się, że mam bardzo nisko łożysko, mogą być krwawienia i muszę uważać, nie dźwigać itp. i w razie krwawienia od razu dzwonić lub jechać do gina. Oczywiście zero seksu.
Na szczęście szyjka jest ok.
Poza tym mam nawrót grzybicy:/
Mały jest ułożony poprzecznie i nóżki ma tam, gdzie mnie najbardziej boli.
Podczas usg tak bardzo mnie bolało, że miałam wrażenie, że lekarz z całej siły dociska tą głowicę, a przecież robił to tak, jak zwykle...
Z małym wszystko ok, waży już 800g:-)
Dostałam luteinę podjęzykowo, aspargin, metronidazol na grzybicę i tardyferon, bo mam niską hemoglobinę.
Jak bóle mi nie miną, to następna wizyta za 2 tyg, a jak będzie ok, to za 3.

Ostatnia edycja:
Jak tak dalej pójdzie to nasi m będą wszystko sami kupować bo my wszystkie będziemy leżeć z nogami do góry:eek:
Ajś....trzymajcie się dziewczyny, nie kucać, nie skakać, nie wyciągać się do góry, nie dźwigać, nie stać za długo, nie leżeć na plecach za 3 miesiące niektóre maluchy już będą gotowe na wyjście, byle do 37 tygodnia dotrwać w komplecie:)

Tak czytam i czytam... dziewczyny oszczędzajmy się wszystkie... w sumie z dnia nadzień każdej z nas może skrócić się szyjka itp.itd :crazy:

Pięknie nam dzieciaczki rosną :) gratuluję udanych wizyt... i tych mniej udanych,ale potrzebnych dla bezpieczeństwa naszych Maleństw.

Tylko spokój nas uratuje.

Rojku, Lefkowa to samo przyszło mi do głowy.
po tych wizytach i ja i kilka dziewczyn mamy podobnie- myslałam, że skoro zawsze jestem zdrowa, ciaza tez minie bez zadnych nawet najmniejszych powikłań, nierawidłowosci- a tu zonk, siedze w domu i kazdy lekki bół odczytuj jako coś złego... musimy znaleźć pokłady siły.
Ulka, dopiero teraz wiem co czujesz - ty już tyle czasu masz tak jak ja teraz

reklama
Do góry