reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza, usg - bez komentarza.

Witam, moja pierwsza wizyta z dnia 10.02 według OM był to 5 tydz 3 dzien, lekarz był bardzo mało szczegółowy, powiedział tylko, że wszystko jest na swoim miejscu, i że zaprasza za 3 tygodnie to już coś będzie mógł powiedzieć. Nie wiem po tej wizycie zbyt wiele :( :confused:

Załączniki

• 001aa.jpg
    001aa.jpg
    22,8 KB · Wyświetleń: 1 635
  • 001bb.jpg
    001bb.jpg
    26,4 KB · Wyświetleń: 1 882
reklama
Miałam dzis pierwsza wizyte. Pani dr zbadaął palcem i potwierdziłą ciąze. Dostałam skierowanie na morfologie glukoze i mocz. Mam łykac aby kwac. Wg OM 6tc. Wizyta kolejna w pon na której mi załozy karte.
Usg dopiero w 12tc

Uff ....:-) 5t6d i jest serduszko :-)zarodek ma 2,8 mm ale się cieszę:-)
z OM wychodzi 6 t5d ale owulacja było późno około 20 dc i dlatego ciąża jest młodsza.

Cześć:)
Dzisiaj miałam kolejna wizytę. Serducho bije i z maluchem wszystko w porządku, rośnie:) Ja dostałam luteine 100 2x1, duzo odpoczywamy i sie relaxujemy. Ogólnie wszystko zmierza w jak najlepszym kierunku:)

K-U-_RZEPECKA_20140219_TV-_-_-_-_-_OBST_0001.jpg
No i jesteśmy po pierwszej wizycie. Cały czas beczałam. Jest nasza dzidzia i serduszko bije. Położna powiedziała że wszystko wygląda dużo lepiej niż w poprzedniej ciąży (przypomnę że niestety nie było dobrze, pamiętam Aniołeczku *21-02-2013). Duży pęcherzyk ciążowy, zarodek z bijącym serduszkiem. Według pomiarów 6t5d/6t6d i termin na 9 lub 10 października. Kolejna wizyta w Polsce, a tu (Rotterdam-Holandia) wracam na badania 17 marca. Pozdrawiam was wszystkie cieplutko!!!

Załączniki

• K-U-_RZEPECKA_20140219_TV-_-_-_-_-_OBST_0001.jpg
    K-U-_RZEPECKA_20140219_TV-_-_-_-_-_OBST_0001.jpg
    31,7 KB · Wyświetleń: 1 305
Fasolka.jpgA oto moja fasolka :) Ta sprzed 2 tyg. (6 tydz.) i z dzisiaj (8 tydz.) . Jak widać jest już na co popatrzeć - 12,5 mm ;) Serduszko też pikało :) nawet pępowinę widać. Ciąża jest młodsza o 4 dni niż wychodzi z OM. Na tym zdjęciu wygląda jak mała myszka ;) Zalecenia takie, że mam się oszczędzać bo widać jakiegoś małego krwiaczka...jakby bolało albo bym zaczęła plamić mam się natychmiast zgłosić do lekarza. Poza tym badania krwi, moczu, HIV i toksoplazmoza. Następna wizyta 27.03. Usg na 12 tydz. - 20.03 :)

Załączniki

• Fasolka.jpg
    Fasolka.jpg
    12,6 KB · Wyświetleń: 1 399
Ostatnia edycja:
reklama
Już go wizycie pęcherzyk piękny w środku zarodek którego niestety na tym zdjęciu nie widać ale widziałam na badaniu niestety stary sprzęt usg robione przez brzuch ale wiem że już się ładnie rozwija :-)następna wizyta 19 marca.
Dostałam komplet badań do zrobienia ale to bliżej wizyty :-)

Ostatnia edycja:
Do góry