reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

paula gratuluję udanej wizyty :)

ja te zastanawiam sie ile mała waży, a bardziej ile przybrała. ale wizyta jutro więc się okaże :) no a w poniedziałek powrót do szpitala na kontrol ;/

reklama
odebrałam wczoraj wieczorem wyniki na gbs i co d..pa d.pa mam jakiś jeden rodzaj tego cholerstwa jak sie zbiorę ide do mojej ginki zobaczymy co powie

ewelina - trzymamy kciuki, grunt, że jesteście pod opieką, odpoczywaj i się nie martw.
paula - gratuluję wizyty i dorodnego małego.

Byliśmy dziś na pobraniu krwi - przeciwciała rh-, toksoplazmoza i coś jeszcze. Prosiłam mego gina by już mi zlecił wszystko do końca, ale stwierdził, że za wcześnie :-(
W przychodni wisi kartka, że ciężarne bez kolejki, ale ja jak to ja zawsze czekałam. Dziś poszły 2 bez kolejki, mąż mi mówi, że musi do pracy, więc żebym szła nast. W międzyczasie przyszła kolejna ciężarna, ludzi masa, pyta kto ostatni, ktoś jej odp.,ze ciężarne bez kolejki, więc weszłam ja, potem ona. A jak wyszłam, to mi mężulek powiedział, że rozpętała się wojna. Jakaś babcia zaczęła się awanturować. Dobrze, że już mieliśmy badanie z głowy ;-)

My też dzisiaj byliśmy na wizycie.. Niestety nie miałam robionego USG więc nie wiem nawet ile Mała już waży.. Pobrali mi tylko wymaz ( wyniki za tydzień ), zmierzyli ciśnienie i okazało się że za wysokie więc od razu skierowanie na badanie ogólne moczu dostałam i muszę sobie codziennie mierzyć, jak sie nic nie zmieni to za tydzien znowu wizyta.. Poza tym badanie szyjki macicy z która na szczęście wszystko ok, zamknięta :) No a po powrocie do domu takiego się stracha najadłam.. Wracam idę sobie do toalety patrzę a ja mam całe majtki we krwi.. No to z mężem zaś do samochodu i z powrotem do lekarza.. Na szczęście okazało się że to tylko po badaniu i nic mi nie jest, wiec nie ma się czym martwić. `Jakaś taka niezadowolona jestem z tej wizyty.. Chyba wybiorę sie na prywatne USG.

Jolkaa trzymam kciuki,żeby badania wyszły dobrze. To się strachu najadłaś, lekarz Cię nigdy nie uprzedzał,że możesz plamić po badaniu?:(

no ja też juz po wizycie nieplanowanej i powiedziała że ten wynik z GBS to po prostu dadza mi w szpitalu przy porodzie antybiotyk i tyle , zrobiła usg główka jeszcze wysoko serducho wali nie ma to tamto i dozoba za tydzień na ktg

jolkaa ja to bym chyba poszła do innego lekarza dla pewności. nie powiedziałabym , że majtki pełne krwi to po badaniu normalka.

ilonka super , że wszystko dobrze :) a ile waży maluszek?

reklama
Ypra gratuluję wizyty, oby wyniki były dobre :tak: A ludzie z kolejki są bezduszni, trzeba im pisać na kartkach a najlepiej na plakatach, co to znaczy kultura i kto ma pierwszeństwo a i tak chamstwo z nich wypłynie.

Jolkaa oby to ciśnienie wynikało z wizyty i emocji. Szkoda, że bez USG ale masz jeszcze czas, żeby zrobić. A to plamienie, kurcze jak cię lekarz badał, że aż tak krwawiłaś :szok:

Ilonka czyli szykuje się poród w terminie?:-) Chociaż ty ;-)

Do góry