reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

reklama
Dziewczyny super wiesci, ale Wam zazdroszcze tych zdjec, ja nastepna wizyte mam dopiero 10 maja w 14 tyg i dopiero wtedy zobacze jak moj dzidzius urosl. Ale dzieki waszym zdjeciom i opisom moge sobie troszke wyobrazic co sie dzieje we mnie :)

ptencer, woooow, ale super :D no i chłopczyk i dziewczynka, od razu parka, ekstra :)))) świetnie, że maluchy zdrowo rosną, gratki!

haszkal pewnie niesamowite fajnie uczucie takiego maluszka rozbrykanego zobaczyć mój mąż chce wziąść aparat i nagrać filmik i jak serducho bije...:) Ja mam 28 kwietnia badanie prenatalne też już doczekać się nie mogę ..będe w 13t1d więc coś będzie widać...:)

ptencer fajne twoje maluchy i parka jeszcze super..
miłego dnia

Ostatnia edycja:
haszkal pewnie niesamowite fajnie uczucie takiego maluszka rozbrykanego zobaczyć mój mąż chce wziąść aparat i nagrać filmik i jak serducho bije...:) Ja mam 28 kwietnia badanie prenatalne też już doczekać się nie mogę ..będe w 13t1d więc coś będzie widać...:)

ptencer fajne twoje maluchy i parka jeszcze super..
miłego dnia

My kręciliśmy iphonem, ale niestety trzeba bardzo blisko podejść, żeby coś było widać, bo w gabinecie było zgaszone światło, a głupio tak przed oczami lekarki filmować :) teraz serduszka nie było słychać, tylko na normalnym USG słyszeliśmy, tutaj tego nie sprawdzano.

Ptencer nam lekarka powiedziała, że teraz nie ma szans, żeby zobaczyć płeć, bo nawet jak dzieci niestety są ronione w tym tygodniu, to też nie widać i w akt zgonu wpisuje się to, co chcą rodzice (sorry za porównanie ale tak nam właśnie lekarka powiedziała). Powiedziała nam, że teraz wszystko wygląda jeszcze tak samo... Ale masz super te zdjęcia 3d :)

Byłam na ujastek i jestem bardzo zadowolona. W gabinecie ma lekarz USG wprawdzie nie jakieś super najnowsze ale widać wszystko. Bardzo przyjemny lekarz i położna zrobił mi USG dzidzia ma 2,9 cm wszystko jest ok, jak zeskanuje to wrzucę zdjęcie. Chyba dzwoniłam pod numer 126833875 ale jak coś to one ci tam podadzą inny bo nie jestem pewna czy mnie też jeszcze gdzieś nie przekierunkowały. Następna wizyta 9 maja i kolejne USG już nie mogę się doczekać.

Ptencer super te fotki z 3D i gratuluję parki,a najważniejsze ,ze są zdrowe:tak:
Haszkal cudnie po prostu:-) mówisz,ze się śmaiłaś,mi to się zawsze płakać chciało ze wzruszenia oczywiście.

a powiedzcie mi,czy te usg genetyczne to jest jakieś dodatkowe czy o co chodzi,bo ja kompletnie nie mam pojęcia:zawstydzona/y:
Ja w poprzedniej ciąży miałam pierwsze w 11 tc,a drugie w 22tc i to tyle,a dodatkowo poszłam na 3d w 25 tc.

Ptencer super te fotki z 3D i gratuluję parki,a najważniejsze ,ze są zdrowe:tak:
Haszkal cudnie po prostu:-) mówisz,ze się śmaiłaś,mi to się zawsze płakać chciało ze wzruszenia oczywiście.

a powiedzcie mi,czy te usg genetyczne to jest jakieś dodatkowe czy o co chodzi,bo ja kompletnie nie mam pojęcia:zawstydzona/y:
Ja w poprzedniej ciąży miałam pierwsze w 11 tc,a drugie w 22tc i to tyle,a dodatkowo poszłam na 3d w 25 tc.

ja poszłam prywatnie na badania prenatalne - test PAPP-A

Ale miałaś jakieś wskazania do takiego badania czy po prostu chciałaś?
A to prenatalne to nie jest to samo co genetyczne czy jest?

reklama
Haszkal- duże już to twoje maleństwo chciałabym też zobaczyć jak moje fika :)

Madzia737- ja też się zastanawiam czy genetyczne to to samo co prenatalne.

Ptencer- Gratulacje, ale ci szczęście dopisało :) i to w dodatku chłopczyk i dziewczynka piękne te zdjęcia wzruszające.

A ja jutro idę i tak się boje, oby moja fasolka była tam zdrowa i przyniosła mi łzy szczęścia, bo płakać będę na 100%

Do góry