reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

reklama
Ja tylko wpadam zdac sprawozdanie z mojej dzisiejszej wizyty. Wiec rano mialam ktg, wszystko prawidlowo, potem mialam usg takie super szczegolowe, trwalo prawie godzine, mala tak sie krecila ze lekarka nie umiala jej kosci udowej zmierzyc bo ciagle jej uciekala spod glowicy :-) ale w koncu sie udalo. Potem jeszcze konsultant przyszedl obejrzec wyniki, wszystko prawidlowo, przeplywy krwi ok, wody plodowe prawidlowe, tylko dzidzia jest mala. Jestem wpisana do tego programu monitorujacego male dzieci, teraz w sobote znow na ktg a we wtorek kolejna wizyta u lekrza, jeszcze nie wiem czy wtedy bedzie usg, na pewno kolejne takie bardzo szczegolowe usg bede miala za dwa tygodnie. Cos mi sie wydaje ze te ostatnie tygodnie w pracy to czesciowo spedze na wizytach w szpitalu. Dobrze ze chociaz nie chca mnie zatrzymac w szpitalu bo co ja bym tam robila :eek:

angie To dobrze, że wszystko u Was ok. A małą dzidzią się nie martw, bo już ostatnio pisałyśmy że z tą wagą wyliczaną przez usa różnie bywa...A w ogóle to ile Malutka waży?

angie Pytam, bo ja miałam podobną sytuację w pierwszej ciąży, synek też niby mało ważył. Jeden lekarz mnie trochę nastraszył a drugi kazał się nie przejmować. I faktycznie, Bartuś urodził się drobny bo w 39 tc miał 2700 i 50 cm, ale był i jest zdrów jak rybka. Pewnie taka Malutkiej uroda, ja tam wychodzę z założenia że lepiej urodzić mniejsze dziecko niż np. takie 4 kilowe, zwłaszcza jak się rodzi SN.

mój równiutko 36t1d miał ok 2661g z zaznaczeniem +/- 200g ....
w 34t1d miał 2150g więc wyszłoby, że przybiera 250g tygodniowo. Czyli do końca października może spokojnie dobić do 3300g. A jak trafiłam do szpitala to też wielka panika była, bo nie dość, że małowodzie to jeszcze maluszek niewiele ważył ( na 33t4d ważył 2050g).

Wszystkie trzy pomiary na tym samym usg. Ja mam zamiar się rozpakować po 20.10, wówczas będziemy mieć za sobą 37t3d, więc może młody będzie miał około 3kg +/- 200g :)
Wiem, że ze skurczami, które mam w nocy mogę spokojnie jechać do szpitala i na upartego mnie zatrzymają i ustalą cesarkę, ale chcę jeszcze odbębnić ostatnią wizytę u gina, a ta będzie 20.10.

Dziewczyny, odebrałam dziś wyniki moczu i krwi. Morfologia generalnie poleciała w dół, ale to ponoć normalne, ale martwi mnie FIBRYNOGEN: mam 5,27 a norma to 2,0-4,0. Wiem, że to układ krzepnięcia jest, ale co z tym zrobić? Wizytę u gina mam na 27X dopiero. Trochę się martwię... mam jakąś zakrzepicę, czy co?:eek: Robiłyście to badanie? Jakie macie wyniki?

reklama
Anek82 nic masz z tym nie robić! Wynik delikatnie odbiega od normy i to też jest norma!!! Jesteś w ciąży!!!Wtedy dużo czynników jest poza granicami, to jest fizjologia.Organizm jest poddany dużemu wysiłkowi jakim jest rozwój dziecka przez 9 m-cy..

Do góry