reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

reklama
Ja po wizycie mała waży 2600g ,czyli nie duża. Lekarz powiedział ,że przy porodzie powinna mieć około 3200g ,a więc o kilo mniejsza od Kacperka :) Szyjka trochę się skróciła ,ale jeszcze wszystko pozamykane. Tak wszystko oki ;)
Kolejna wizyta za dwa tygodnie.

ja też miałam dziś wizytę
biggrin.gif
mała rośnie zdrowo,mama też
wink2.gif
ona 2,2 a ja 13 kg
wink2.gif
niby na tydzień starszą wygląda,więc termin się na 15.11 przesunął.Jeszcze trochę i do 10-tego dojdziemy
wink2.gif
fajnie by było,póki co nasza cała trójka jest z 10-tego właśnie
biggrin.gif
,no ale to już byłby cud.
Mała główką w dół,ale to już od dłuższego czasu i pewnie już się nie odwróci.Z resztą ja codziennie czuje dokłądnie gdzie ma główkę przez te jej czkawki ;-)
L4 dostałam
biggrin.gif
a w ogóle jakiś taki miły,usmiechnięty był ten gin,aż dziwne,bo zwykle pełna powaga.

Ciesze się,ze ze mną tez wszystko ok,czyli pozamykana jeszcze jestem i nic się nie dzieje,bo szczerze mówiąc jak dzisiaj wzięłam lustreko przy depilowaniu to się ciut przeraziłam jak sie "tam" zobaczyłam:szok: jakos to takie wszystko duże i jakby napuchnięte:szok: No ale jak ok to ok ;-)

reklama
Ja wybieram sie dzis na wizyte u gina i zapisze sie na USG pewnie za 2 tyg.
A zatem dzis niewiele sie dowiem, tyle co tam na KTG slychac, czy szyjka okej i skierowanie dostane na nowe badania.
Chcialabym wiedziec ile maluch juz wazy, ale musze czekac do USG.....

najbliższą wizytę mam za tydzień czyli w 36 t.c. w środę i wtedy też będzie USG z pomiarami. Ostatni raz mała była ważona 7 tygodni temu i było 1080g, martwi mnie to że nie miałam jeszcze ani razu KTG, w sumie to nie wiem czy w tej przychodni Promedis jest taka maszyna wogóle... Do szpitala na KTG mogę jechać dopiero od 38 t.c
No i zdjęć od baardzo dawna nie mam żadnych ładnych, ostatnie USG z sierpnia to serduszko i bliżej niezidentyfikowane elementy :)

Jutro u okulisty będę oceniała stan siatkówki.

Do góry