reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

reklama
Ja też jestem po wizycie- na razie od tygodnia brak postepów w rozwarciu:-D, skurcze też nie nasilają się więc nastepna kontrola 13 w szpitalu i albo mnie zostawia albo pozwola poszaleć do 18 i wtedy na bank przyjecie do szpitala. Z gorszych wieści to niestety Streptococus wyszedł dodatni w posiewie:no:, więc czeka mnie i mała antybiotyk

no vetus siostrzyczko:) antybiotyk to jeszcze nie tak zle najwazniejsze ze wiedza i beda miec na to oko i przede wszystkim malutka juz bedzie donoszona a to najwazniejsze;-)

A u mnie 3 dzień po terminie i cisza, mały się nie śpieszy. Jutro jadę do szpitala i będą wywoływać... Ale w głębi serduszka mam nadzieję, że jeszcze coś samo pójdzie do przodu dziś w nocy i że ominie mnie to wywoływanie porodu... Pozdrawiam, odezwę się jak będę już w domku... :)

a to szybko będą wywoływać...mi gin powiedział że po 10dniach od TP mam się zgłosić w razie jakby nic się nie ruszyło z porodem...

Scarletka gratuluję dobrych wieści:-)
Vetka i dotrzymałaś do wyznaczonego terminu - tylko się cieszyć:tak: fajnie że sytuacja na tę chwile opanowana - dobrze że znasz wynik bo przynajmniej wiedzą że antybiotyk potrzebny - ja nie miałam tego badania:-( ale nie chce sobie teraz wkręcać że coś jest nie tak...
Ancia powodzenia:-)

ancia mi sie tez wydaje tak jak futrzaczkowi ze szybko wywoluja u ciebie jakos... bo tu u nas np to do 12stu dni cie trzymaja jak sie nic nie dzieje...i dopiero potem jak cos to dzialaja

Ja bylam na wizycie u poloznej w poniedzialek.
Dzidzius nisko, cisnienie ok ;-) tyle wiem hehe
Za to wkurzyli mnie strasznie, polozna powiedziala,ze musza krew pobrac. Zdziwilam sie bo raczej na samej koncowce juz tego nie robia wiec pytam sie po co?A ona,ze poprzeednim razem ( jakies 3 mc temu :szok:) pomylili cos w nazwisku na probce z krwia i w szpitalu nie sprawdzili mi przeciwcial :baffled: a u nas konflikt (Bartus ma krew po tacie...) wiec sprawdzenie przeciwcial jest dosc wazne ;/ A oni dopiero teraz sie zorientowali,ze badanie nie bylo wykonane.Najlepsze,ze pytalam na jednej z poprzednich wizyt czy badanie czy wszystko ok i czy nie mam przeciwcial.To polozna spojrzala w karte i powiedziala,ze wszystko wyszlo dobrze.......
No nic, mam nadzieje,ze jednak nie ma przeciwcial (anty-d dostalam po poprzednim porodzie).

reklama
No to i ja sie melduje więc tak
mała warzy 3900 czyli w tydzień przybrała pól kg wody wporzadku rozwarcia brak ale mam stanowczo za wysokie ciśnienie i jak doktorka zobaczyła moje nogi to sie przeraziła i z miejsca wypisała skierowanie do szpitala jutro na 8mam sie stawić mówiła że mam wziąść wszystko jak do porodu bo może będą wywoływac bo ona sie boi że odklei mi sie łożysko także z wrażenia aż sie popłakałam bo nie wyjde z tego szpitala bez małej o nie nie jak mnie już kładzie to niech mnie rozpakuje

Do góry