reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

vetus ja wiem ze sobie poradzisz i dotrzymasz zobaczysz, przede wszystkim sie nie martw bo to jest ostatnie czego ci potrzeba... pamietasz jak mi o lozysku doradzalas jak ja sie zalamywalam ze jest nisko?? bo przednie i bylo na dolnym rogu?? teraz sie odsunelo o 87mm ku gorze i nie ma juz zagrozenia... teraz ja ci mowie wiem ze to nie da za duzo ale cos mi mowi ze dasz sobie rade...obie mamy z tymi lozyskami przerabane... mi sie juz wyjasnilo i tobie tez - ;-)&

reklama
Vetus gratuluje zdrowej corci i pieknego imienia;)co do łozyska to najwazniejsze ze juz o tym wiesz teraz tylko uwazaj na siebie i niepanikuj,bedzie dobrze,to obiecujemy Ci my-marcjanki;)

Vetka - gratulacje córeczki - tak się decydowaliście, że synek wybrał imię za Was - mądry chłopak!!! A co do łożyska to ja się nie znam, ale III stopnień dojrzałości tzn. ? Normalnie w którym tyg. ciąży jest III st.? Do 36 masz szansę donosić? Da się coś zrobić?

mnie czeka wizyta juro, odebrałam wyniki i morfologia poszła troszkę w górę, no a najważniejsze że nie spadła. Mnie to satysfakcjonuje i mam nadzieję, że ginkę rownież wyniki zadowolą ;)

Vetka - gratulacje córeczki - tak się decydowaliście, że synek wybrał imię za Was - mądry chłopak!!! A co do łożyska to ja się nie znam, ale III stopnień dojrzałości tzn. ? Normalnie w którym tyg. ciąży jest III st.? Do 36 masz szansę donosić? Da się coś zrobić?

III czyli ostatni, taki stopien powinno osięgnąć 36-38 tydz.ciąży
w 30-31 tyg powinien być I no I/II.
Ale zobaczymy jak będzie szybki progres tego starzenia sie i kiedy zaczna sie jakies problemy z przepywami, jesli takowe sie zaczną cc od razu. Wg dr nie dotrwam do 38 tyg a czy 36 jest możliwy zobaczymy.

vetka gratuluje coreczki
Trzymam kciuki,zebys dotrwala chociaz do tego 36 tygodnia. Dobrze, ze wiesz co sie dzieje i sprawa bedzie przypilnowana.

ancia, agnes gratuluje dobrych wiesci :)

Asco dopiero teraz spojrzałam na zdjątka synka... ale śliczniutki, a jakie ma usteczka:-)
lokata życzę udanego fikołka dzidzi:-)
Pinka gratuluję książkowej ciąży:-)
Cat super wieści:-)
wredniak takie informacje z wizyt z radością się czyta:tak: super!
cornellka gratuluje córeczki - trzymam kciuki za obrót:tak:
Ancia ciesze sie że z dzidziusiem wszystko ok, oby tak dalej:-)
Agnes super, że wszystko dobrze, a tak się martwiłaś... myślę że ta waga 4300 to i tak trochę zawyżona, najważniejsze ,ze maluszek zdrowy:tak:
vetka gratuluje 100 % córeczki i trzymam kciuki, zebyś wytrwała jak najdłużej:tak:

Dziewczyny ja z takim pytaniem:-( cholera moj lekarz nie odbiera....a nie mam jak sie dostac do szpitala....bo moj m w pracy:-( a nie chce wzywac karetki i robic zamieszania:-:)-( powiuedzcie mi ... bo od wczoraj rana mam strasznie duze uplawy...tzn....przezroczysne normalnie mam cale nawilzone majtki:-:)-( jakby w wodzie pomoczyl:-( na necie wyczytalam ze moga mi wody stopniowo odchodzic...ma ktoras z was takie objawy?????

reklama
Dziewczyny ja z takim pytaniem:-( cholera moj lekarz nie odbiera....a nie mam jak sie dostac do szpitala....bo moj m w pracy:-( a nie chce wzywac karetki i robic zamieszania:-:)-( powiuedzcie mi ... bo od wczoraj rana mam strasznie duze uplawy...tzn....przezroczysne normalnie mam cale nawilzone majtki:-:)-( jakby w wodzie pomoczyl:-( na necie wyczytalam ze moga mi wody stopniowo odchodzic...ma ktoras z was takie objawy?????
w aptece powinnaś dostać taką wkładkę higienicznę do testu - sprawdzi czy to wody czy nie, w szpitalu też takie dają

Do góry