reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

reklama
po mnie to spływa jak po kaczce. robiłam za królika doświadczalnego mojej siostry, jak się uczyła na zaliczenie z pielęgniarstwa (jest dentystką). przez kilka dni robiła mi zastrzyki z soli fizjologicznej.

No ja to mam idealne żyły do pobierania widoczne i w ogóle :-) ale strach przed igłą jest okropny :tak:No a wczoraj to nie mam pojęcia co ona zrobiła sama się zdziwiła i była w szoku no a teraz to mam czarną rękę,siniec jakiś czy coś :eek: no ale całe szczęście z tej drugiej ręki pobrała idealnie ale jak zobaczyłam ile :szok: 4 fiolki aż :eek: to jak zobaczyłam je to w tym momencie zrobiło się mi miętko pod nogami i myślałam że odpłynę :-D no ale udało się :-)

wróciłam własnie pod ginka. zbadał mnie tylko "ręcznie". stwierdził, że macica jest bardzo mała i wygląda mu to na ok. 6 tydzień. a na usg wpisał mnie na poniedziałek. okazało się, że w tej przychodni trzeba osobno na usg, a osobno na wizytę się zapisywać. gdybym wcześniej wiedziała... no ale lekarz powiedział, że w poniedziałek, to i tak będzie dość wcześnie na usg.

Witam :)
Ja juz jestem po trzech badaniach i dwoch usg,na pierwszej wizycie(w czwartek) byłam u pierwszego lekarza do jakiego udało mi sie dostac(stwierdził ciaze i zeniby usg pokazuje 7tydz),drugi raz w sobote wyladowałam w szpitalu bo miałam dwa dni plamien,no i kolejne badanie i usg(tym razem 8-9tydz) i dostałam duphaston.W poniedziałek w koncu byłam u mojego stałego doktorka ,on juz dał mi spokuj z usg i badaniem ale jak spojrzal na fotke z pierwszego usg to stwierdził ze jemu to wyglada na conajmniej 8 tydz.Niestety ze wzgledu na problemy z sercem bezwzglednie dostałam zwolnienie no i teraz umieram z nudow w domu,mam okropnego lenia.
Pozdrawiam wszystkie marcoweczki i zycze powodzenia.

Wczoraj wieczorem poszłam do gin, bo bolał mnie brzuch. Gin zrobiła mi usg, ale na razie widać tylko pęcherzyk, no i ciąża na początek 5 tygodnia. Przepisała mi Duphaston, a na kolejne usg za 2 tyg. Żeby już było coś widać, tak sie boję :-(

Pewnie nie masz co sie martwic,ja tez bylam w 7 tyg i lekarz nie chciał robic usg bo nic nie bedzie widac jego zdaniem ale ja nalegałam no i był taki mały ''przecinek''

alunia...bez obaw:-) następnym razem zobaczysz i usłyszysz ...:-D

a widzę że ola z 3 miasta:-) to już druga ola z gdyni wśród marcóweczek :-D

reklama
futrzakowa ze tak niesmiało zapytam,czy Ty udzielasz sie moze na jakims zwierzecym forum? bo ten nick cos mi taki znajomy:-)

Do góry