reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

reklama
ja też dostałam od razu na 75g, ale myslę, że lekarz poprostu daje od razu na 75g, bo np. jeśli da najpierw na 50g i badanie wyjdzie źle to trzeba robić jeszcze na 75g, a tak to od razu 75 i od razu wiadomo czy jest wszystko dobrze czy nie :)

po prostu zaciekawiło mnie że wszystkie macie 75g a ja 50g:-) i chciałam znać różnicę:-)

Futrzaczku ja właśnie sprawdziłam i mam 75 :/
Może to zależy od zaawansowania ciąży, im wyżej tym szybciej robią 75..
A może zależy od wyniku glukozy z krwi, u mnie było 97 :)
Ja zrobię dopiero za tydzień jakoś, bo wizytę mam i tak dopiero po świętach 27ego grudnia.. Czy może lepiej dopiero przed samą wizytą??

Ja mam wizyte w czwartek wiec dzisiaj byłam zrobic badania - mialam skierowanie na glukoze 75g - wypilam odczekalam i pojechalam na pobranie - nie wiem moze ja jakas inna jestem ale ja przyjelam te glukoze calkiem normalnie - jakbym sobie do wody wsypała za duzo cukru pudru :))))) poniewaz na czczo mialam robiona glukoze i mialam cos ok. 85 wiec teraz ginka kazala mi wypic glukoze w domu i jechac na pobranie juz po zebym nie robila najpierw na czczo potem pila i czekala 2h. Zobaczymy jakie beda jutro wyniki :)

NO Vetka w końcu i Ty sie doczekałaś mnie sie wydaje że wogóle te najbardziej wstydliwe dzieciaczki później okazuja sie dziewczynkami

reklama
Do góry