reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

Witam wszystkie, jak widzę bardzo zadomowione i obeznane w temacie, przyszłe Marcowe mamy!

Głównie czytam, co piszecie, nigdy sama nie pisałam. To teraz pomyślałam, że dam znać że też mam termin w marcu a we wtorek byłam na usg 3D/4D. Szczerze mówiąc naprawdę marzyłam, żeby była dziewczynka i... na 90% będzie to dziewczynka. Moja fasolka przeciągle ziewała podczas badania, była chyba znudzona albo wyraźnie śpiąca (ok. 19:00) i mimo że się nie ruszała specjalnie i nie wierciła to lekarz miał trudności z ustaleniem płci. Fasolka jakby nóżki zaciskała. W końcu stwierdził zatrzymując głowicę na kroczu fasolki, patrzy patrzy i mówi, że na jego oko to są zaczątki warg sromowych i na 90% będzie to dziewczynka. I tak się zastanawiam czy istnieje możliwość że te wargi się przeistoczą jeszcze w peniska? ;)
Do tego buzię też co chwilę odwracała, nie chciała dać sobie zrobić zdjęcia. Udało się ledwo ledwo uchwycić prawy profil. Zerknijcie :)

Pozdrawiam serdecznie
Barbra
prawy profil.jpg

reklama
Nikusia gratuluję chłopczyka :-) i wszystkiego najlepszego z okazji ślubu :-)

Cat śliczne maleństwo :-)

Barbara witaj w naszym gronie i gratuluję dziewczynki :-)

Bosa Ty masz mdłości po witaminach a ja zgagę ;) ale biorę regularnie od ponad miesiąca, bynajmniej włosy mi tak nie lecą i mam ładniejszą cerę :) Ale co prawda to prawda - trzeba też się dobrze odżywiać, a z tym to już różnie ;)

Wszystkim Mamuniom gratuluję udanych wizyt, ślicznych fotek i zdrowych dzidziołków, a Milusi gratuluje podwójnie :*

Szybkie usg- u dziewczyn wszystko w porzadku. Jedna sie zdąrzyła w pare sekund obocic do gory nogami i smialismy sie z lekarzem że znowu mialo byc tylko szybkie usg (zobaczyc jak sie im wiedzie i spr.ilosc wód płodowych) a one tak słodko leżą ze znowu nie powstrzymał sie od pykniecia im fotek:):) Mam takie dwie buzki koło siebie:) Ogólnie jestem dużo spokojniejsza i przeszczesliwa:):)Zobacz załącznik 295731

milutek ciesze się, że z wynikami wszystko w porządku!

Ale słodkie to Twoje Panienki! :D
jesteś mi w ciąży dwujajowej, prawda?

Cat- ale słodziak! :)

Wszystkim GRATULUJĘ pięknych córeczek i synków!!! :tak:

No to trochę informacji po wczorajszej wizycie;-)

Wiktor ( bo to pewne już na 100% ,że to ON):-) wygląda na starszego o tydzień - lekarz pisze ,że to już 23 tydzień :szok: dzidzia waży 490g ,22 cm. Wszystkie wymiary są jak najbardziej w normie i tyle powinny mieć. Łożysko mam na tylnej ścianie, szyjka prawidłowa, serduszko dziecka również. Lekarz stwierdził ,że wygląda na inteligentnego bo najpierw pokazał nam tyłeczek i jajeczka, potem śmiał się , a później na 3D miał rączkę przy główce tak jakby myślał :-D....o tak:

Wiktor myśliciel.jpgSynuś.jpg

No a tak w ogóle to to właśnie jest Nasz kochany Synuś :-) przedstawiam Wam nieco bliżej WIKTORKA:-)

Jestem szczęśliwa ,że wszystko jest dobrze!!

ps; za 3 tygodnie mam zrobić wyniki: krew, mocz i krzywą cukrową ;-/

Ostatnia edycja:
Malea...gratuluję synusia :-) jego pięknych wymiarów ...a ,że wątpliwej urody to spokojnie - jeszcze się nasi mężczyźni przeistoczą w piękne ciacha :-D

Pinka...super ,że wszystko u Was dobrze!!!;-)

Milutku..infekcję miałam na początku bo M. brał antybiotyk ,też dostałam globulki i pomogły bardzo szybko także no stress malutka:-) i nawet nie wiesz jak się cieszę ,że u Was w porządku i ,że królewny pięknie rosną :tak:;-) fota super!!!!

Katjuszka...no to super ,że dziewczynka:-) oby tak zostało !! a nasze dzieci coraz bardziej będą się chwalić talentami :tak:;-) mała widzę ładnie waży 405g to jak mój na 23 tc ( według usg) waży 490g to chyba nie jest źle :-)
No i ja za 3 tygodnie krzywa :sorry::sorry:bleeeee....

Lokata
..gratuluję i cieszę się ,że nie będziemy się same męczyć z KAtjuszką na krzywej:-)

Nikusia...wowowow superancko ,że SYNEK:-D i trzymam dziś mocno kciuki!!!!!

Cat...piękny SYNUŚ :tak:;-)

Barbara...po pierwsze Witam i gratuluję póki co córci :-) profil piękny :tak:

reklama
Do góry