reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

reklama
dzięki za kciuki
i przede wszystkim gratki dla korby, bo doczytałam na fejsie że wychodzi

wasze kciuki jak zwykle bezcenne
szyjka się trzyma, Filip od rana się nie raczył za bardzo ruszać, a jak lekarka przystawiła głowicę od tego detektora tętna to takiego kopa przysunął, że aż głowica podskoczyła :-D
u mnie generalnie ok, luteiny już nie muszę, więc zostałam na asparginie, aspirynie i matruelle :-D
niestety zbyt szybki przyrost wagi [wypytała mnie o dietę i zabroniła jeść winogrona - pryskane, za słodkie]
i moja szyja jej się nie podobały, w poniedziałek idę zrobić badania hormonów tarczycy, czy nie mam niedoczynności
no i przez to muszę też ogarnąć się ze słodyczami, owoce najlepiej takie które można wymyć i obrać
no ale z tym dam radę, zobaczymy w poniedziałek jak z hormonkami
mówi że u nas i na śląsku jest jakieś "zagłębie", bo u nas mimo że blisko do morza to są niedobory jodu nawet u 30% kobiet
a żeby nie było - od ostatniej wizyty przytyłam jakieś 3,5 kg, więc moim zdaniem znów nie tak dużo, no ale w sumie ma rację, po co jeść nie wiadomo co...

najważniejsze, że z szyjką mam "trzymać tak dalej"

a i jeszcze jedno - sara pogadałam z ginką o aspirynie, ona jest zdania że jest bezpieczniejsza niż fenek i skuteczniejsza, odstawiać będziemy próbować ok 35 tc

Ostatnia edycja:
Mama2013 cieszę się, że wszystko ok, a niski poziom cukru może być tylko w ciąży. Mam nadzieję, że poradzisz sobie z dietką przez święta..

Nayaa, Anilek, faktycznie nudą u Was zawiało :) Oby zawsze takie nudne posty tu widniały :) A dzieciątka wasze prześliczne :) I już takie noworodkowe a nie fasolkowe. Rosną ślicznie !

Fioletowa, cieszę się, że i Ty dobre wieści dziś przynosisz :) Fajnie, że szyjka się trzyma - teraz już dotrzyma do końca !! No i mam nadzieję, że z hormonami będzie w porządku.

reklama
Fioletowa no i szyjka postraszyła a teraz tak ładnie się spisuje:tak:. Gratuluję udanej wizyty . Mnie się też wydaje , że 3,5 kg to nie dużo . No ale jak trzeba odstawić winogronka to trzeba:-(

Do góry