reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

reklama
dzięki za kciuki
i przede wszystkim gratki dla korby, bo doczytałam na fejsie że wychodzi

wasze kciuki jak zwykle bezcenne
szyjka się trzyma, Filip od rana się nie raczył za bardzo ruszać, a jak lekarka przystawiła głowicę od tego detektora tętna to takiego kopa przysunął, że aż głowica podskoczyła :-D
u mnie generalnie ok, luteiny już nie muszę, więc zostałam na asparginie, aspirynie i matruelle :-D
niestety zbyt szybki przyrost wagi [wypytała mnie o dietę i zabroniła jeść winogrona - pryskane, za słodkie]
i moja szyja jej się nie podobały, w poniedziałek idę zrobić badania hormonów tarczycy, czy nie mam niedoczynności
no i przez to muszę też ogarnąć się ze słodyczami, owoce najlepiej takie które można wymyć i obrać
no ale z tym dam radę, zobaczymy w poniedziałek jak z hormonkami
mówi że u nas i na śląsku jest jakieś "zagłębie", bo u nas mimo że blisko do morza to są niedobory jodu nawet u 30% kobiet
a żeby nie było - od ostatniej wizyty przytyłam jakieś 3,5 kg, więc moim zdaniem znów nie tak dużo, no ale w sumie ma rację, po co jeść nie wiadomo co...

najważniejsze, że z szyjką mam "trzymać tak dalej"

a i jeszcze jedno - sara pogadałam z ginką o aspirynie, ona jest zdania że jest bezpieczniejsza niż fenek i skuteczniejsza, odstawiać będziemy próbować ok 35 tc

Ostatnia edycja:
Mama2013 cieszę się, że wszystko ok, a niski poziom cukru może być tylko w ciąży. Mam nadzieję, że poradzisz sobie z dietką przez święta..

Nayaa, Anilek, faktycznie nudą u Was zawiało :) Oby zawsze takie nudne posty tu widniały :) A dzieciątka wasze prześliczne :) I już takie noworodkowe a nie fasolkowe. Rosną ślicznie !

Fioletowa, cieszę się, że i Ty dobre wieści dziś przynosisz :) Fajnie, że szyjka się trzyma - teraz już dotrzyma do końca !! No i mam nadzieję, że z hormonami będzie w porządku.

reklama
Fioletowa no i szyjka postraszyła a teraz tak ładnie się spisuje:tak:. Gratuluję udanej wizyty . Mnie się też wydaje , że 3,5 kg to nie dużo . No ale jak trzeba odstawić winogronka to trzeba:-(

Do góry