reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Witam, ja tylko na chwilke.
Na wizycie z dzidzia ok. Jajeczka nie urosly wiec zostaje dziewuszka :D
Szyjka mi sie skraca, w 16t mialam 30mm dzisiaj 25mm, ale o tym jutro bo bede na wizycie u swojej gin.
suwaczek mi sie opoznia bo dzisiaj mam 21t1d :)

Kciuki za reszte wizytujacych :)

reklama
Ona SUPER!!!! coraz więcej Kobitek :D

Dziewczyny mi gin tłumaczyła, że prawdziwy jest termin z 1 i 2 usg a im później tym mogą być większe odchyły bo dziecię np. długie.
Z Olivierem miałam pierwszy termin 25 grudnia a z OM 05 stycznia - miesiąc przed porodem wyliczony wiek dziecka przesunął termin na 05 grudnia.

ona- to -ma ale teraz tak policzył czy na początku ciąży? bo teraz to na to się już nie patrzy, to jest istotne tylko do 10 tc. później każde dziecko rośnie w swoim tempie i ten wiek co wylicza komputer można interpretować tak: czy dziecko jest większe czy mniejsze niż ogół populacji w tym okresie ciązy (tak jak sprawdza sie na siatce wentylowej) moja szwagierka w 40 tc. urodziła dziecko na 2450 a usg pokazało by jej wiek wtedy pewnie na 34 tc. poprostu dziecko było małe

reklama
Do góry