reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

Karo niech to bedzie dla Ciebie nadzieja ze nie każdy poród to totalna masakra :)

Basieńka - fakt ze pare "uczuć" juz znałam .. No obniżanie sie dziecka, uczucie silnego parcia gdy jeszcze nie ma rozwarcia itd.. i to mniej przerażało mnie tym razem. Ale najważniejsze to sie nie zblokować, tylko głęboko oddychać i nie uciekać od bólu tylko pomyśleć ze im chętniej sie go przyjmie, tym krócej to wszystko potrwa;)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Milagros ja jeszcze jedna rzecz robiłam tym razem- jak oddychałam przy skurczu to wypuszczając powietrze mocno rozluzialam "dol".. bo sobie mówiłam ze to tez powinno pomoc w rozwieraniu i schodzeniu dziecka..

Ivi ja myśle ze powinnaś zostać... położna ! I to moja prywatna hehe
Bardzo bym chciała przeżyć to w ten sposób jak ty- podejść do porodu na sposób- pomoc dziecku i sobie w jak najszybszym wydostaniu sie na świat - a nie odcięciem sie od wszystkiego, płaczem i karą. Czy chodziłaś kiedykolwiek do szkoły rodzenia? Skąd wiedziałaś o oddechami i rozluźnianiu sie tam na dole??

U nas na szkole rodzenia położna mówiła żeby nawet w domu przed porodem ćwiczyć oddychanie z przepony a nie klatka. Tak by jak najbardziej weszło w nawyk by przy porodzie było już bardziej naturalne a nie żeby dopiero wtedy się uczyć i skupiać na tym.

Jestem w trakcie 38 tygodnia.
Z Polą spotkamy się 15 listopada (cc) [emoji480][emoji166][emoji258]

Koalka chodziłam przy pierwszym dziecku, ale nigdy nikt nie mówił o tym rozluźnieniu, o tym by dać sie ze tak powiem ponieść itd;) to kwestia moich (bardzo złych) doświadczeń z poprzednich porodów.

Emalka oddychanie przepona jest mega ważne bo dotlenia dziecko, ale ale ja mówie o tym ze jak juz wydychasz powietrze, to zadziałaj mięśniami na dole by energią wydechu poszerzyć kanał ;) takie cos sobie wymyśliłam tym razem, No i zadziałało :):)

Ivi ja Cie podziwiam bo ja miałam ten porod cudownie prowadzony przez położna i zdecydowanie lżejszy niz pierwszy ktory był tragiczny ale zdecydowanie zamykamy produkcje a Ty mowisz ze miałaś 3 porody wcześniejsze i jeszxzE decyzja o 4 ... szok szok szok! Gratuluje i podziwiam

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

reklama
Do góry