reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

Pterusińska, raczej trzeba zapytać czy u Ciebie powiedzą.. Normalnie nie praktykuje się mówienia tak szybko..ja idę prywatnie 15+1.

Silna wole to miała Joasia, opowiadała kiedyś o tym.

Ja się ukrywam.. Do Judi nie bardzo mogą przychodzić jak mi brzuch wywalilo, nie idę po nią pod szkole, tylko w aucie zostaje etc. Byle do 18.
Przed dzieckiem nie szło ukryć ani teraz ani wcześniej, że względu na leżenie, samopoczucie, wymioty a teraz wielki brzuch.

Dominika, dawaj znaki!! Kciuki mocno trzymam.

reklama
Lilith my właśnie prywatnie idziemy, bo tutaj w zwyczaju tylko jedno usg-połówkowe. A do tego czasu bym zwariowała czy wszystko dobrze z dzidziusiem.

My o ciąży powiedzieliśmy najbliższym znajomym i rodzicom, w tajemnicy".
Z tym że tesciu nie bardzo zrozumiał ze to w tajemnicy i zaraz po wyjściu od nas obdzwonil cała rodzinę z radosną nowina.
I tyle z naszej tajemnicy :D

No ale to nie wiesz co masz w cenie prywatnego? Bo prywatne tu ma konkretne założenie, albo wczesny scan albo po 16 Płeć albo 4d czy HD albo są paki.. Co kupiłaś?
Cena scanu jest uzależniona od tego jaki to scan.
Gosia wklepala w liście wizyt, że to Płeć to wybrałaś taki scan?

Dominika, kciuki :)

Pterusińska, już może być widać, jak dzidzia nie będzie wstydliwa :)

Ja też się ukrywam, wie tylko szef i kilka koleżanek. Reszcie i rodzinie powiemy na końcu;)

Tutaj żadnego konkretnego założenia nie ma. Umawisz się prywatnie- miesiąc wcześniej, a o co chodzi mówi się dopiero po przyjściu na wizytę.

W 8 tygodniu byłam u tej babeczki potwierdzić ciążę. I zaproponowała żebym w okolicy 14 tygodnia przyszła na usg zobaczyć czy wszystko ok i być może sprawdzić płeć.

Dzięki dziewczyny ja dopiero na 15 50 więc jeszcze kupa czasu. Coś ugotuje potem prysznic i trzeba będzie się zbierać powoli ehh ale czas wolno dzisiaj leci

Ooo no to widzisz, jeszcze inaczej.
A ten 14 tydzień to jednak nie za tydzień?
Z tego co wiem tylko w Polsce ciaze nazywa się już jestem w a nie, jestem w skończonym 13tc.

U was nie ma prenatalnego? Szok..

Ważne, że zobaczysz maluszka, taki duży juz będzie!

Dominika bo to,sie Tak wlecze..

reklama
W czerwcu lecę do polski i przebadam się wzdłuż i wszerz. Ale tutaj to straszne.
Jedyne badania to mocz, krew i ciśnienie. Usg między 19-21 tygodniem ciąży i to tyle.
Prenatalnych nie praktykują. Ciąży przed 12 tygodniem nie uznają, leków na podtrzymanie nie dają. Co ma być to będzie i tyle.

A na jutro to jedyny termin dostałam, następny wolny był 19 maja, a 6 czerwca mam polowkowe.
Tutaj nazywają to tak:
Aktualnie jestem w 14 tygodniu, 13 tyg+5 dni za mną.
to moja pierwsza ciąża wiec nie mam pojęcia jak to robią w Polsce..

Ostatnia edycja:
Do góry