reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty: terminy, zdjęcia USG, wyniki

No Kochane ja wczoraj byłam na ostatniej wizycie :):) ale nasze maleństwo jest jeszcze wysoko wiec raczej nie urodze w terminie...;( jak do 10.12 nie urodze do na odział na godzine 8.00 :) Mialam robione usg jak to stwierdzila moja ginekolog to usg jest stare i cos sie może pieprzyć :) bo z usg wyszło że mała może ważyć 3800 :) mała nasza kuleczka :) trzymajce kciuki :)

reklama
Ja po przedostatniej wizycie (następna za 3 tygodnie o ile doczekam :-)).
Lekarz stwierdził ,że "dziecko nie jest specjalnie duże". Przeraziłam się , zapytałam o wagę a on ,że wg usg 3100, jestem w 37tyg, więc tak na prawdę nie wiem o co chodziło :angry: Wszyscy mi mówią ,że brzuszek malutki, taki na 6 miesiąc... a to już końcówka :no:
Teraz tylko oczekuję...

m-s - pewnie się już niecierpliwisz. Ja pamiętam z Julką, że każdy dzień po terminie to jak na szpilkach przesiedziany. I pomyśleć że przeniosłam wtedy o prawie dwa tygodnie ;)

No to ja już po wizycie. Całkiem możliwe że rzeczywiście nam się wszystko wydłuży, bo dzisiaj termin z usg padł na 07.01. Dzieć niewielki: 2620 g, ale może to i lepiej ;) Wszystko pozamykane, jakieś tam skurczyki się pojawiają, ale z rzadka. Balujemy w dwupaku dalej ;)

Kochane ja jutro na gdzine 8 mam przyjechac na odział :) juro 8 dzien po terminie :) wiec to juz tuż tuż :)trzymajcie kciuki :) jak wróce do domu i sie troche ogarne dam znać :)

Jestem wściekła, odebrałam dziś wynik badania GBS i niestety dodatni... na wynik cytologii od dawnej prowadzącej nadal czekam, :no: aż boję się iśc na wizytę do mojego nowego lekarza prowadzącego, bo znów będę słuchac pretensji ,że nie załatwiłam wyników, no ale co ja mogę :wściekła/y:gdybym wiedziała ,że takie sobie będą z tego żarty robić, zrobiłabym tą cytologię wcześniej gdzieś prywatnie... :dry:
Termin mam na sobotę, ale jak widać małemu się nie śpieszy. Skurcze już mam, czasem nawet dość regularne, ale po chwili wszystko mija... więc pewnie święta w szpitalu :cool:

reklama
hej Kochane nasza księżniczka urodziła się 12.12.2014 o godzinie 5.30 waga:3550 miara:58 cm ;) 10 pkt :) sliczna zdrowa :).Od niedzieli jesteśmy w domu i uczymy się siebie :*Maleńka je śpi i robi dużooo kup hehe :)

Do góry