reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjęcia USG :)

reklama
Melduję się po wizycie :-)
Lekarz robiąc USG zapytał co chciałabym mieć, więc mówię zgodnie z prawdą, że dziewczynkę :-D
Popatrzył jeszcze raz na monitor i mówi, że z tego to córeczki nie będzie :-D
Moja córeczka jak to określił ma "imponującego pyrtola":szok:
Kurcze ja od pierwszego USG wiedziałam, że to chłopiec będzie ;-)ale miałam nadzieję, że intuicja mnie zawiedzie :-D nie udało mi się oszukać przeznaczenia :-D
Malutki ma 10 cm i najważniejsze jest zdrowy :tak:

Ja wczoraj miałam specjalistyczne badania genetyczne w Katowicach-horror-naczekałam się 2 godz,a nerwy rosły...weszliśmy-maleństwo spało i miałam pełny pęcherz-sio do WC.Po WC ułożyło się jeszcze gorzej-wiec miałam pochodzić, poruszać się, wypić czekoladę i zjeść wafla-w międzyczasie doktorka 2 babki przebadała, a mnie już tak bolał brzuch że szok.Potem całe szczęście Skarbuś układał się do zdjęć jak należy i tak udało się pooglądać serduszko-prawidłowe-tętno 155, przezierność karkowa 1,5mm, kość nosowa piękna, żołądek, przepona, pęcherz moczowy obecny, mózg, czaszka, kręgosłup-prawidłowy, 2 łapki, 2 nóżki(stópka 14mm ). Łożysko na ścianie przedniej, pępowina trójnaczyniowa, przyczep centralny.Maluch ma już prawie 8cm i waży 70g.
Wszystko W NORMIE I NA SWOIM MIEJSCU :-) no i najprawdopodobniej SYNEK...same się dopatrzcie czy widzicie, bo mi rodzinka mówi że widzi tam babeczkę a nie chłopa... tu zdjęcie tego co między nóżkami...

tu profilek malucha
A tu najsłodsza stópeczka...1,4cm

no właśnie-lekarka też, ale zdjęcia narządów płciowych dziewcznek na tym etapie wyglądają prawie tak samo ... :-D no nic zobaczymy może 6.02 się potwierdzi że syn.

reklama
justyna3003 :) sliczny maluszek :) a powiem Ci ze ja mialam identyczne zdjecie narzadow plciowych i lekarz mi od razu powiedzial ze to dziewczynka.no i tak naprawde jesli mam Ci powiedziec co widze to naprawde na 99% widze mala buleczke.moja corcia tak samo miala ale ja nawet sie z lekarzem klocilam ze to chlopak :) no ale wyszla niebieskooka blondyneczka :) najwazniejsze niech zdrowo rosnie :) pozdrowiam cieplo :)

Do góry