reklama
sieczunia
Fanka BB :)
Dziewczyny mam pytanko, czy Wasi ginekolodzy robili Wam posiew na paciorkowca? Czytałam, ze powinno go sie robić w 34 tc, ja byłam teraz na wizycie(34 tc) i nie miałam robionego tego badania... za 2 tyg kontrola i też nic nie wspominał o tym badaniu
darenka
Dziewczyny mam pytanko, czy Wasi ginekolodzy robili Wam posiew na paciorkowca? Czytałam, ze powinno go sie robić w 34 tc, ja byłam teraz na wizycie(34 tc) i nie miałam robionego tego badania... za 2 tyg kontrola i też nic nie wspominał o tym badaniu
Tak ja miałam robionego paciorkowca(GBS) teraz na wizycie, i dostałam jeszcze do zrobienia HBS.
sieczunia
a lekarz sam Ci to zaproponował, czy musiałaś się dopominać? Kupowałaś te patyczki do wymazu? Płaciłaś coś?? czy to badanie jest na NFZ??
darenka
a lekarz sam Ci to zaproponował, czy musiałaś się dopominać? Kupowałaś te patyczki do wymazu? Płaciłaś coś?? czy to badanie jest na NFZ??
Lekarz sam zrobił badanie, chodzę prywatnie na wizyty,patyczka nie musiałam kupować tylko sama musiałam zawieść go do laboratorium w szpitalu, koszt 27 zł, a za hbs 20 zł. Na fundusz niestety nie wiem czy robią bezpłatnie.
sieczunia
Mój gin nic o tym badaniu nie mówił... Myślicie, ze powinnam się upomnieć o nie na następnej wizycie? Czy 36 tc to nie będzie za późno?
wydaje mi się, że nie będzie za późno... mój lekarz w sumie powiedział mi o tym badaniu tylko dlatego, że o nie spytałam, ale on raczej wszystkiego pilnuje, więc pewnie po prostu na wizycie by mi powiedział ;-) ja jadę jak będę mieć 35t2d
reklama
sieczunia
no to mi ulżyło w takim razie się upomnę
Podziel się: