reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

reklama
Ja też po wizycie młoda ma już 3040g, chociaż po rozmiarach wychodzi niby 35 tydzień :dry: mam już niestety łożysko III stopnia i na pewno trzeba będzie ją wcześniej wyganiać bo do terminu łożysko nie wytrzyma a niestety w ogóle się jeszcze do porodu leniuszek nie szykuję :dry:

Mi tydzień temu też lekarz powiedział że łożysko jest dojrzałe
ale nie mówił o wyganianiu ... może dlatego że szyjka niby skrócona
i liczy że nie dotrzymam :confused: nie wiem ...

Ja dziś byłam na wizycie, a po się rozpłakałam. USG pokazało że przez 2tyg dziecko przytyło .... 50 gram, ostatnio było 2045 a teraz 2100.

nie martw się, może na chwile dzidź się zatrzymał ale niedługo podskoczy
ja też tak miałam, niby małe, małe a potem nagle 2 tyg i kilo na plusie ...
głowa do góry ;-)

AsiaKC śliczne foteczki, gratuluję udanej wizyty:tak:

Anulka widzisz ??? nie ma się c stresować, gratulacje :tak:

wlasnie musialabym wstawic drugi suwaczek,ten jest wg terminu z usg,a wg om 2.10, okres mialam przewaznie porozjeżdżany, nawet co 2 miesiace wiec dalam suwak wg usg z 14tc,zobaczymy kiedy sie zacznie,nie bede przyspieszac,moze troche wiecej ruchu... boje sie seksic, w koncu ta glowka tak nisko,a lekarza nie zapytalam...im blizej tym wieksza panika mnie ogarnia, o porod , rozstanie z Julka i o dbanie o 2 malych dzieci....

Anulka no pięknie maleństwo rośnie, wiedziałam ze będzie dobrze :) a porodu w sensie jak to wszystko będzie wyglądało po itd. chyba wszystkie się boimy, ale będzie git :)

Po lekarzu
icon_smile.gif
Nigdzie sie nie wybieramy,
562.gif
wysoko, wazy 2979
icon_eek.gif
Jestesmy juz donoszone
597.gif
Plci nie udalo sie potwierdzic, skubana siedzi po turecku i macha gira
icon_razz.gif
Wszystko pozamykane. 30 wrzesnia mamy KTG
icon_smile.gif

Ale najlepsze - nie bede przenoszona
icon_smile.gif
Lekarka ze wzgledu na moja przeszlosc bedzie rozwiazywala ciaze w terminie. Jesli do 18 pazdziernika nie urodze, to mnie bierze na oddzial (skierowanie dostane za tydzien) i wywoluje balonikiem i oxy. Troche sie boje ale ufam jej
icon_smile.gif
Zreszta powiedziala, ze ze wzgledu na moja przeszlosc ona chce nadzorowac porod. No i tym sposobem wiem, ze do 20 pazdziernika najpozniej bede miec malenstwo przy sobie
597.gif
597.gif

Ostatnia edycja:
Ja te po wczorajszej wizycie. Niedobry Pan Doktor chciał mnie posłać do szpitalka bo mam ciśnienie wysokie, ale pobłagałam troszke, skończyło sie na Dopegyt-cie i stałej obserwacji. Chwała BOgu że mam blisko do szpitala :-)
Typowy przykład rozbieżności na USG. Tydzień temu byłam w klinice, w której bede rodzić. I Pani dr powiedziała, że dziecko jest duże, waży już 3100g. Zaleciła dietke. A mój ginekolog ma najnowsze dokładne USG 4d i powiedział że na chwile obecną mały wazy dokładnie 2995 g. Tak więc...Nikitka widzisz jak to jest z tą wagą dzieci na USG....
Generalnie wszystko zamknięte, nic nie skrócone, morfologia poszła w góre,na poród nic sie nie zapowiada więc mój zapał nieco sie ostudził.
Dziękuje za kciuki i trzymam za dzisiejsze wizyty :-)

Po lekarzu
icon_smile.gif
Nigdzie sie nie wybieramy,
562.gif
wysoko, wazy 2979
icon_eek.gif
Jestesmy juz donoszone
597.gif
Plci nie udalo sie potwierdzic, skubana siedzi po turecku i macha gira
icon_razz.gif
Wszystko pozamykane. 30 wrzesnia mamy KTG
icon_smile.gif

Ale najlepsze - nie bede przenoszona
icon_smile.gif
Lekarka ze wzgledu na moja przeszlosc bedzie rozwiazywala ciaze w terminie. Jesli do 18 pazdziernika nie urodze, to mnie bierze na oddzial (skierowanie dostane za tydzien) i wywoluje balonikiem i oxy. Troche sie boje ale ufam jej
icon_smile.gif
Zreszta powiedziala, ze ze wzgledu na moja przeszlosc ona chce nadzorowac porod. No i tym sposobem wiem, ze do 20 pazdziernika najpozniej bede miec malenstwo przy sobie
597.gif
597.gif

To przynajmniej wiesz na czym stoisz ;-) Dobrze ze dzidzia juz ladnie rozwinieta, teraz nic tylko czekac zostalo!~

Ja te po wczorajszej wizycie. Niedobry Pan Doktor chciał mnie posłać do szpitalka bo mam ciśnienie wysokie, ale pobłagałam troszke, skończyło sie na Dopegyt-cie i stałej obserwacji. Chwała BOgu że mam blisko do szpitala :-)
Typowy przykład rozbieżności na USG. Tydzień temu byłam w klinice, w której bede rodzić. I Pani dr powiedziała, że dziecko jest duże, waży już 3100g. Zaleciła dietke. A mój ginekolog ma najnowsze dokładne USG 4d i powiedział że na chwile obecną mały wazy dokładnie 2995 g. Tak więc...Nikitka widzisz jak to jest z tą wagą dzieci na USG....
Generalnie wszystko zamknięte, nic nie skrócone, morfologia poszła w góre,na poród nic sie nie zapowiada więc mój zapał nieco sie ostudził.
Dziękuje za kciuki i trzymam za dzisiejsze wizyty :-)

Niech sobie jeszcze maluszek podrosnie troszke. To usg to malo wiarygodne jest jesli o wage chodzi. Wystarczy ze podczas badania maluszek sie jakos inaczej ustawi i odrazu inna waga wychodzi.

reklama
Do góry