reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

tam płacisz na wizycie 490 złoty i obojętne czy sn czy cc,ale jak zapytałam w recepcji czy wogóle robią cc na życzenie to mi odpowiedziała że w zasadzie niema czegoś takiego jak ''cc na życzenie'' ale trzeba porozmawiac o tym z lekarzem,więc zobaczymy 30 sierpnia

reklama
niemam żadnych,sama chce a wiem że w tej klinice nierobią problemów z tym,w pierwszej ciąży też miałam cc ale wtedy miałam prowokacje od godz.7 rano do ok 22,o godz 14 odeszły mi wody i zaczęła się jazda ze skurczami a otwarcia zero później się otworzyło na 3 cm i dostała zzo a ok 22 okazało się że mała okręciła się pępowiną i trzeba było szybko ciąc,więc dziękuje za powtórkę rozrywki

Jestem po wizycie, wszystko OK młoda leży głową u góry pytałam się o ewentualne przekręcenie dziecka przez lekarza i powiedział mi, że nie poleca bo dziecko może obwinąć się pępowiną więc jak się nie obróci będzie CC.

U mnie we środę na USG też się okazało że mały też się przekręcil i jest główką do góry, ale powiem szczerze że mniej sie boję CC od SN, więc gdyby miało się skończyć CC to chyba byłoby mi łatwiej (taka mała obsesja żeby wszystko było zaplanowane:) ). A dużo dzieci obraca się po 30 tygodniu?

Pozatym twarda główka uciskająca żoładek i wszystko ciasno upakowane narządy (Pani dr przestraszyła się wielkości mojego brzucha jak weszłam do gabinetu ale okazało się że wody w normie, dziecko raczej drobne - 1300g, ale zdrowe) sprawia że praktycznie nic nie jestem w stanie przełknąć, schudłam 2kg...Bałam się żeby w ciąży nie przytyć a okazuje się że ważę tylko 3,5kg więcej niż zeszłej zimy ... mam tlko nadzieje że to młodemu nie zaszkodzi...No nic 22 .08 ide na USG to po 30 tygodniu i mam nadzieję że będzie ok.

U mnie we środę na USG też się okazało że mały też się przekręcil i jest główką do góry, ale powiem szczerze że mniej sie boję CC od SN, więc gdyby miało się skończyć CC to chyba byłoby mi łatwiej (taka mała obsesja żeby wszystko było zaplanowane:) ). A dużo dzieci obraca się po 30 tygodniu?

Pozatym twarda główka uciskająca żoładek i wszystko ciasno upakowane narządy (Pani dr przestraszyła się wielkości mojego brzucha jak weszłam do gabinetu ale okazało się że wody w normie, dziecko raczej drobne - 1300g, ale zdrowe) sprawia że praktycznie nic nie jestem w stanie przełknąć, schudłam 2kg...Bałam się żeby w ciąży nie przytyć a okazuje się że ważę tylko 3,5kg więcej niż zeszłej zimy ... mam tlko nadzieje że to młodemu nie zaszkodzi...No nic 22 .08 ide na USG to po 30 tygodniu i mam nadzieję że będzie ok.

Czasem dzieciak może się obrócić nawet kilkanaście dni przed porodem więc nie ma obaw ;-) u mnie pierwsza córka do końca się już nie obróciła bo nie miała miejsca, zobaczymy jak druga się spisze :-D

Jak dziecko obraca się do porodu - Ciąża - Ciąża i poród - BabyOnline.pl

U mnie tak samo, córa od 6 miesiąca głową w dół wisiała i już się do końca nie obróciła, a to już od miesiąca też głową w dół i nie czuję żeby miało ochotę czy nawet miejsce żeby się inaczej przestawić.
Nikitka jak przestraszyła wielkością twojego brzucha?? taki duży czy taki mały? nie martw się ja tylko 2,5 waże więcej niż w grudniu :-) kurcze, fajnie że sama tu z takim problemem nie jestem!

u mnie mała co usg jest główką w dół, oby przed porodem ta pozycja się jej nie znudziła i nie postanowiła się odwrócić :tak:

co do cc to jestem zdziwiona ile osób chce cc, ze względu na strach przed sn i bez przeciwwskazań do sn. A czytałyście o komplikacjach po cc? ja się nasłuchałam na sr i filmik dokładny widziałam i powiem że wolę popękać podczas sn niż mieć cc

U mnie tak samo, córa od 6 miesiąca głową w dół wisiała i już się do końca nie obróciła, a to już od miesiąca też głową w dół i nie czuję żeby miało ochotę czy nawet miejsce żeby się inaczej przestawić.
Nikitka jak przestraszyła wielkością twojego brzucha?? taki duży czy taki mały? nie martw się ja tylko 2,5 waże więcej niż w grudniu :-) kurcze, fajnie że sama tu z takim problemem nie jestem!

Że taki mały. Jak weszlam do gabinetu jak zwykle z uśmiechem i zobaczyłam jej zaskoczoną minę i pierwsze zdanie "będziemy musieli Cię dokładnie sprawdzić" trochę się wystraszyłam, ale powiedziała że wielkość macicy ok, i że pewnie narządy mam jak naleśniki :). Tym bardziej że nie jestem ani wysoka ani tęga, przed ciązą zawsze rozmiar XS,S wzrostu 166....a dwa dni temu ku swojemu ogromnemu zdziwieniu bez problemu zpięłam się w nieco niższe spodnie sprzed ciąży i mogę w nich swobodnie chodzić i nic a nic mnie nie uciskają. Pewnie dlatego ze macica podskoczyła do góry , ale mio pozostawac przy starych ciuchach :). Tydzień temu byłam na urodzinach koleżanki i znajomi powiedzieli że nie chcieli pytac ale byli pewni że straciłam dziecko i odetchnęli z ulgą jak odmówiłam alkoholu z przyczyn oczywistych :)

Miłka dzieki za odp.ale ja tam się specjalnie nie martwię rodzajem porodu (każda forma przeraża mnie tak samo :)).

u mnie mała co usg jest główką w dół, oby przed porodem ta pozycja się jej nie znudziła i nie postanowiła się odwrócić :tak:

co do cc to jestem zdziwiona ile osób chce cc, ze względu na strach przed sn i bez przeciwwskazań do sn. A czytałyście o komplikacjach po cc? ja się nasłuchałam na sr i filmik dokładny widziałam i powiem że wolę popękać podczas sn niż mieć cc

kasia powody są różne, strach, ból itp... a w niektórych przypadkach takich jak mój to przede wszystkim lęk o życie i zdrowie dziecka...domel zaklinował się, za późno na cesaerkę było....wyciągnęli go próżnociągiem...drżałam przez pierwsze 2 lata czy się może niedotlenił, czy będzie się rozwijał prawidłowo itp...

reklama
Do góry